Áramlásszimuláció

Ön kiválasztja a legjobb STIHL kombiszerszámot, mi kiválasztjuk a legjobb STIHL kombimotort.

Áramlásszimuláció

Emeljük fel a tetőt
Feltette már magának a kérdést, hogy milyen egy motor belülről? Oké, a válasz könnyű, már biztosan elégszer látta az iskolában, a tévében vagy az interneten. De hogy néz ki egy motor belülről működés közben, vagyis égés közben? Hogy néz ki az, amikor az üzemanyagkeverék befolyik a motortérbe? A kérdés megválaszolásához és ezáltal a motor optimalizálásához a tervezőink szorosan együttműködnek az áramlást modellező mérnökeinkkel.

Kopáscsökkentés
Van egy szabály, ha a motorok teljesítményéről van szó, ami így hangzik: a súrlódás kopást okoz, a kopás pedig teljesítménycsökkenést, ami az élettartamot csökkenti. Amikor a motoron belüli folyamatokról van szó, minden, ami súrlódást okoz, az a mérnökeink természetes ellensége. Ahhoz, hogy biztosra menjünk, hogy egy STIHL készülék motortere optimális kenésben részesül, és ezáltal az alkatrészeket a lehető legkevesebb súrlódás érje, úgynevezett áramlásszimulációt alkalmazunk. Ennek köszönhetően a mérnökeink láthatják, hogyan oszlik el és hogyan viselkedik az üzemanyagkeverék a motortérben.

Gyakorlati matematika
A mérnökök felhasználják a motorjaink 3D-s tervezési adatait is a tervezési folyamatból. A feladat fennmaradó része egy viszonylag összetett, matematikai és fizikai formula, amit a folyadék motortérbeli mozgásának kiszámítására használunk. Az áramlás kalkulátor és a tervező ezután elkezdhetnek a motor alkatrészeinek optimalizálásán dolgozni, hogy a kenőanyag mindig oda kerüljön, ahol szükség van rá. Végül is, csak egy tökéletesen olajozott motorral élvezheti sokáig a STIHL berendezésének teljesítményét.