STIHL vágótárcsák: precízek, robusztusak, minden tekintetben megbízhatók

A megfelelő vágótárcsák a vágótárcsás gépekkel végzett munka közben mutatják meg az erejüket, amikor a legkeményebb anyagok vágása a cél. Tudjon meg többet itt.

Egy férfi egy építkezésen egy STIHL TS 500i vágótárcsás géppel dolgozik

STIHL vágótárcsák – a legkeményebb anyagokat is elvágják 

Egy vágótárcsás géppel végzett munka nagy kihívást jelent, így a vágótárcsákkal szemben támasztott követelmények is magasak. Vágótárcsáink megfelelnek a legmagasabb minőségi követelményeknek, hogy Ön mindig biztos lehessen a precíz vágásban és a gépek biztonságos működésében az építkezésen, az útépítésnél vagy a mentési munkálatok során. Ez többek között az innovatív gyártástechnológiának valamint a STIHL vágótárcsák és vágótárcsás gépek optimális kompatibilitásának köszönhető.

A különböző típusú vágótárcsák

A STIHL vágótárcsák alapvetően két kategóriába sorolhatók: műgyanta és gyémánt vágótárcsák. Az alábbiakban megtudhatja, miben különböznek ezek egymástól:

Műgyanta vágótárcsák

Egy férfi egy építkezésen egy műgyanta vágótárcsával felszerelt STIHL TS 500i géppel dolgozik

A STIHL műgyanta vágótárcsák üvegszálas szövetből, műgyanta kötőanyagból és csiszolókorundból állnak. Ezeket az anyagokat összekeverik, formázzák és kész vágótárcsákká égetik. Így biztosítható a komponensek optimális kötése. A tárcsák speciális kezelése és a háromszoros üvegszálas réteg tökéletes stabilitást biztosítanak – még a legnagyobb sebességeknél is. A műgyanta vágótárcsák sokkal olcsóbbak a gyémánttárcsákhoz képest, és elsősorban fémek és öntvénycsövek megmunkálásához érdemes ezeket használni.

Gyémánttárcsák

Gyémánttárcsával felszerelt STIHL TS 440 vágótárcsás gép működésben

A gyémánttárcsák univerzális megoldásnak számítanak a vágótárcsák között, mert a legkülönbözőbb anyagok elvágására alkalmasak. A gyémánttárcsák különösen a terméskő, a beton és az aszfalt vágása esetében jelentenek nagy különbséget a többi vágótárcsához képest.

A vágótárcsa magpengéje speciális acélból készül, amelyet keményítenek, edzenek és előfeszítenek. A kezelés biztosítja, hogy a vágótárcsa nagy terhelés esetén is stabil és megbízható maradjon – még a 360 km/h maximális sebességnél is.

A gyémántok nemcsak a megfelelő helyre kerülnek a vágótárcsa vágószegmensében egy nagynyomású szinterezés során, hanem optimálisan bekötődnek a szegmensbe. A magas hőfokon történő szinterezéssel rendkívül ellenálló, hézagmentes kötés jön létre, amely kifogástalan vágási teljesítményt tesz lehetővé. A kész vágószegmenst ezután a magpengére hegesztik. Ez az eljárás a vágótárcsák közvetlen szinterezésével ellentétben extrém tartós kötést hoz létre, aminek köszönhetően a vágótárcsás gép ereje optimálisan továbbítódik a vágótárcsára a legkeményebb anyagok vágásához.

STIHL vágótárcsák 

A STIHL vágótárcsák tökéletes egységet alkotnak a vágótárcsás gépeinkkel, és együtt hatékony, kényelmes és biztonságos munkavégzést garantálnak. A komponensek közös fejlesztésével egyszerre biztosíthatunk hosszú élettartamot, valamint gyors és precíz vágást. A vágókorongjainknál alkalmazott különleges gyártási és megmunkálási eljárásnak köszönhetően kevesebb rezgés keletkezik a vágáskor, és a vágótárcsás gép ereje optimális módon jut tovább a megmunkálandó anyagba. A gyémánt- és műgyanta vágótárcsák széles választékában Ön is megtalálja a megfelelő vágótárcsát az adott alkalmazáshoz és munkakörülményhez, hogy vágótárcsás gépéből a legjobb teljesítményt hozza ki.

Személyes vásárlási tanácsadást kérne?

Összefoglalás: vágótárcsák

  • A STIHL vágótárcsák megfelelnek a legszigorúbb minőségi szabványoknak, és tökéletes teljesítményt nyújtanak a STIHL vágótárcsás gépekkel.

  • A vágótárcsák gyártásnál alkalmazott speciális eljárások garantálják a hatékony, ergonomikus és biztonságos munkát.

További információk