Akkumulátoros ágvágók / Metszőollók / Gallyazó fűrészek

FilterIconSzűrés

Felhasználói csoport
Meghajtás
1 A 1 TERMÉKBŐL

Tartozékok


FÁK ÉS CSERJÉK ÁPOLÁSÁHOZ


A kiváló minőségű STIHL ágfűrészek és ollók, valamint a STIHL GTA 26 akkumulátoros ágvágó nagy segítséget nyújtanak a fák és cserjék ápolásánál, legyen szó akár professzionális használatról szőlőültetvényeken, gyümölcsösökben vagy akár kert- és tájápolási feladatokról.
STIHL AKKUMULÁTOROS ÁGVÁGÓ


A STIHL akkumulátoros ágvágóra mindig számíthat fák és bokrok metszésénél, nyesedék aprításánál és ágak feldarabolásánál. Az egyszerűen kezelhető, mégis nagy teljesítményű, károsanyag-kibocsátás nélküli gép kerttulajdonosok és kertészek számára ideális.


STIHL METSZŐOLLÓK


A STIHL ágfűrészek és metszőollók rendelkeznek mindennel, ami a hatékony, precíz vagy különösen növénykímélő vágásokhoz szükséges. Magáncélú és professzionális használatra is alkalmasak.


A MEGFELELŐ KERTI OLLÓ KIVÁLASZTÁSA


A gallyak és ágak rendszeres visszavágása segíti a gyümölcsfák jobb növekedését és növelheti a termésmennyiséget. Ezenkívül az elhalt fadarabok eltávolítása megakadályozza a rothadás terjedését, és megelőzi a leeső ágak okozta baleseteket. Fontos, hogy a sikeres metszéshez a növény típusától függően különböző eszközök szükségesek. A gallyazó szerszám kiválasztásakor azt is figyelembe kell venni, hogy az ágak még frissek és zöldek, vagy már öregek és szárazak. A Bypass vágásmóddal rendelkező ollók a zöld ágakhoz alkalmasak. Száraz, keményebb fához az Amboss vágásmóddal működő ollókat ajánljuk.


AMBOSS ÉS BYPASS VÁGÁSMÓD KÖZTI KÜLÖNBSÉG


A STIHL egy kézzel működtethető retesszel ellátott Bypass metszőolló két pontosan egymáshoz illeszkedő, csiszolt pengével rendelkezik, amelyekkel sima teljesen vágások végezhetők a hajtások összezúzása nélkül. A Bypass mechanizmus különösen alkalmas fiatal hajtások, rózsák vagy zöld ágak metszésére. A növényekkel a lehető legkíméletesebben bánik. Annak érdekében, hogy a penge ne akadjon el a növényi nedvektől vagy a szennyeződésektől, számos STIHL Bypass metszőolló praktikus folyadékvezető horonnyal rendelkezik. A beépített drótvágó rovátkának köszönheten a szőlőkacs rögzítésekor egyéb szerszám használata nem szükséges. 


Amboss vágás esetén a vágópenge és a széles ellentartó penge közvetlenül egymáson találkozik. A széles ellentartó pengét ezért üllőnek is nevezik. Különösen a száraz és kemény hajtás erőkímélő vágásához ideális. 


GALLYAZÓ FŰRÉSZEK


Kínálatunkban számos modell közül választhat, mint pl. profi fűrész, gallyazó fűrész és összecsukható fűrész.