STIHL TIMBERSPORTS®: A sportfavágás elitosztálya

A STIHL TIMBERSPORTS® egy nemzetközi versenysorozat, ahol a sportolóknak hat versenyszámot kell teljesíteniük, melyek mindegyike nagy fokú technikai tudást, precizitást és erőt igényel. A végső győzelemre csak annak lehet esélye, aki minden versenyszámban jól teljesít, és a hat forduló alatt a legtöbb pontot sikerül összegyűjtenie. A sportolók felkészülését edzőtáborok segítik, a zavartalan lebonyolítást pedig a nemzetközi bírói csoport és az egységes, profi versenyelőírások garantálják. A szezon legkiemelkedőbb eseményét évről évre milliók követik figyelemmel a tévében és az online csatornákon. 

Szurkolás egy STIHL TIMBERSPORTS® rendezvényen

STIHL TIMBERSPORTS® rendezvények

Itt megtalálja a világ összes hivatalos STIHL TIMBERSPORTS® rendezvényét és versenyét. Átfogó eseménynaptárat kínálunk: részletes információk a programmal kapcsolatban, adatok a jegyvásárláshoz, élő közvetítés elérhetősége, valamint eredmények a verseny után.

A STIHL TIMBERSPORTS® története

A sportfavágás több mint 150 éves hagyományra tekint vissza, ezért gyakran "az eredeti extrém sport" néven emlegetik. A sport gyökerei Ausztráliába és Új-Zélandra nyúlnak vissza. A versenysorozatot a STIHL USA és az amerikai ESPN sportcsatorna hívta életre 1985-ben, de a 2000-es évek óta már Európában is rendszeresen rendeznek versenyeket. Tudjon meg többet a STIHL TIMBERSPORTS® történetéről.

STIHL TIMBERSPORTS® versenyszámok

A STIHL TIMBERSPORTS® versenyen a sportolók a versenyformától függően összesen akár hat hagyományos versenyszámban is versenyezhetnek. Három versenyszámot fejszével, hármat pedig fűrésszel kell teljesíteni. A fejszés versenyszámok közé tartozik az Underhand Chop, a Standing Block Chop és a Springboard. A három fűrészes versenyszám a Stock Saw, a Single Buck és a Hot Saw.

A STIHL TIMBERSPORTS®-hírlevélnek köszönhetően többé nem marad le semmiről.

BŐVEBBEN A STIHL TIMBERSPORTS® RAJONGÓINAK