Mulcsozó fűnyírók

Tartozékok


TÖKÉLETESEN ÁPOLT GYEP A STIHL MULCSOZÁSRA IS ALKALMAS FŰNYÍRÓ GÉPEIVEL


A nagy teljesíményű és fordulékony STIHL mulcsozásra is alkalmas fűnyíró gépei egy lépésben végzik el a fűnyírást és a mulcsozást is, azaz a kaszálék természetes zöldtrágyaként borítja be a gyepfelületet. 
A FŰNYÍRÁSTÓL EGÉSZEN A MULCSOZÁSIG


A STIHL mulcsozásra is alkalmas fűnyíró gépei megkönnyítik a nyírási feladatok elvégzését: használatuknál nincs gondunk a fűgyűjtőkosár kiürítésére, a levágott fű elhelyezésére és nincs szükség a gyepfelület trágyázására sem, hiszen a levágott fűből jó minőségű trágya lesz. Mulcsozáskor a speciális kialakítású mulcsozó kés fokozatosan vágja le a füvet. A levágott fű egészen finomra aprítva, tápanyagban gazdag trágyaként kerül vissza a fűfelületre.


A mulcsozásra is alkalmas fűnyíró gép kiválasztásánál figyelembe kell venni a területi adottságokat és a felhasználó igényeit. Legyen szó akár egy nagy parkról, közepes méretű gyepfelületről vagy egy kis előkertről: kínálatunkban számos modell közül választhat. A profik számára a mulcsozásra is alkalmas benzinmotoros fűnyíróinkat ajánljuk, míg a ház körüli területek gondozására a mulcsozásra is alkalmas elektromos gépek az optimálisak. Hobbikertészek számára és magáncélú használatra a különösen könnyű és csendes, mulcsozásra is alkalmas akkumulátoros fűnyíró gépeink jelentik az ideális választást. Rugalmas munkavégzéshez multifűnyíróinkat ajánljuk, amelyek alkalmasak mulcsozásra és oldalsó kidobással történő nyírásra is.


FŰNYÍRÁS, MULCSOZÁS ÉS MÉG ENNÉL IS TÖBB


Mulcsozós fűnyíróink nem csak két munkafázist tudnak egyben elvégezni, hanem számos egyéb extrával még kényelmesebbé teszik a gyepápolási munkát. A STIHL benzinmotoros mulcsozós fűnyíró a SmartChoke technológiának köszönhetően minimális erőfeszítéssel elindítható hideg vagy meleg indításkor. A fokozatmentesen állítható kerékhajtással (Vario kerékhajtás) ellátott mulcsozásra is alkalmas modelleknél a tolókaron található kezelőkarral a kerékhajtás sebessége a felhasználó fűnyírási szokásaihoz és az egyéb körülményekhez igazítható. A rezgéscsillapító elemek kényelmesebb munkavégzést tesznek lehetővé. 


Mulcsozásra alkalmas fűnyíróink fordulékonyak és könnyedén manőverezhetőek. A központi vágásmagasság-állítás is megkönnyíti a nyírási munka elvégzését. 


FŰNYÍRÓ GÉPET VAGY MULCSOZÁSRA IS ALKALMAS GÉPET VÁLASSZUNK? 


Ha a gyerekek sokat játszanak kint a kertben vagy medence van a füves területen, a mulcsozós gép használata nem ajánlott. A levágott fű könnyen elszállhat és beszennyezheti a medencét, ezért ilyen esetekben fűgyűjtő kosaras modell használatát javasoljuk. Amennyiben STIHL fűnyíróját mulcsozásra is használná, úgy erre a mulcsozó készlet segítségével van lehetőség. A készlet egy multi-kést és egy mulcsozó betétet tartalmaz.