A STIHL 4-Mix® motor: erő a természetben

A STIHL 4-Mix® motor: nagy erő kis tömeg mellett, alacsony üzemanyag-fogyasztás, könnyű kezelés.

Egy ház előtti lejtős terepet a STIHL FS 131 4-Mix® benzinmotoros kaszával nyírnak

A STIHL 4-Mix® motorok számos előnye

A STIHL 4-Mix® motorja olyan motor, amely még a legkeményebb munkanapokat is kellemessé teszi. Úgy alakították ki, hogy a lehető legjobban támogassa a felhasználót a kezelés és a funkcionalitás minden aspektusában. A STIHL 4-Mix® motor keverék üzemanyaggal üzemel (1:50 arányú keverék, például STIHL MotoMix), nincs külön kenési rendszere. A STIHL 4-Mix® motor a nagy nyomatékot alacsony üzemanyag-fogyasztás mellett éri el, és különösen alacsony károsanyag-kibocsátással üzemel. A STIHL 4-Mix® motorjának kompakt kialakítása kedvező teljesítmény-súly arányt és alacsony rezgésű működést biztosít. Ezen kívül alacsony zajszintjével is kitűnik.

A STIHL 4-Mix® motor: A működésről részletesen

Ahogy a neve is sugallja, a STIHL 4-Mix® motor négy ütemben dolgozik: szívás, sűrítés, munka, kipufogás. A működési elv részleteiben így néz ki:

Nincs nagy erőkifejtésre szükség az indításnál

A STIHL 4-Mix® motor könnyebb indításának érdekében automatikus dekompresszor rendszerrel van ellátva. Ez a következőképpen működik: a 4-Mix® motor indításakor a kompressziós nyomás egy része a kinyíló szelepeken keresztül távozik, ami hatékonyan csökkenti a motor indításához szükséges erőt és a 4-Mix® motor teljes kompresszióval, hatékonyan működik. Ha a motor beindul az automata dekompressziós rendszer felfüggeszti a működését.

Egy védőszemüveget és fülvédőt viselő nő távolít el leveleket a lombfúvó tartozékkal felszerelt STIHL KM 131 R kombimotorral

A 4-Mix® motor különleges kialakítása: kis tömeg, nagy hatás

A STIHL 4-Mix® motor pehelysúlyú. A vegyes kenésű üzemanyag-ellátásnak köszönhetően a hagyományos négyütemű motoroknál szükséges alkatrészek, mint például az olajszivattyú, az olajszűrő és az olajteknő fölöslegessé válnak. Ez nem csak könnyebbé teszi a motort, de a karbantartása is egyszerűbbé válik: a fáradt olaj ellenőrzése, cseréje és ártalmatlanítása már a múlté.