STIHL 2-Mix motor

A STIHL 2-Mix motor egy kétütemű motor, amely alacsony károsanyag-kibocsátással működik és így különösen környezetbarát.

Egy fatörzset a 2-Mix motorral és Light 04 vezetősínnel felszerelt STIHL MS 261 C-M benzines motorfűrésszel kéregtelenítenek az erdőben

A STIHL 2-Mix motor: Hatékonyság, újragondolva

Egy erős motorra van szükség az erdőben vagy a kertben végzett munkák során. A STIHL 2-Mix motor egy kétütemű motor, amely alacsony károsanyag-kibocsátással működik, így különösen környezetbarát. Ez a különlegesen környezetbarát jelleg hatékony üzemanyag-felhasználású. A következő részben megtudhatja, hogyan működik ez a technológia a 2-Mix motorban. 

A STIHL 2-Mix motor: a működés

A STIHL 2-Mix motor kifogástalan futási viselkedése és hatékony üzemanyag-felhasználásának titka a henger kialakításában rejlik: Egy hagyományos kétütemű motornál a dugattyú helyzete határozza meg, hogy mikor történik a kipufogónyílás, a szívónyílás és az átömlőnyílás nyitása vagy zárása. Ezt a folyamatot optimalizálja a STIHL 2-Mix motor. A 2-Mix motor munkaüteme után azonnal létrejön egy szétválasztó gázpárna az égéstérben lévő elégetett gázok és a forgattyúházban lévő friss gáz között. Az elégetetlen friss gázok így nem jutnak a kipufogónyílásba. A STIHL 2-Mix motor az öblítési veszteségeket minimálisra csökkenti. Az alábbiakban összefoglaltuk a rendszer valamennyi előnyét.

A barna leveleket a STIHL BG 56 2-Mix benzinmotoros fúvógéppel távolítják el a telekről

A STIHL 2-Mix motor: Előnyök

A STIHL 2-Mix motorban alkalmazott leválasztó gázpárnának köszönhetően a friss gázelegy csak minimális részben kerül a környezetbe. Ez jelentősen csökkenti a káros környzeti hatásokat. A 2-Mix motor üzemanyag-fogyasztása így akár 20%-kal alacsonyabb lehet, mint egy hagyományos kétütemű motoré.