Az akkumulátor előnyei a professzionális használat során

A szakemberek szívesen dolgoznak a STIHL akkumulátoros gépekkel, mivel azok számos előnyt kínálnak. Bemutatjuk a legfontosabbakat.

Egy STIHL szakember a tetőszerkezeten fűrészel egy akkumulátoros fűrésszel, a háttérben egy másik munkás akkumulátoros fűrésszel dolgozik.

Áttekintés: Az akkumulátor előnyei 

 • Az AP akkumulátoroknak számos előnye van, pl. töltésjelző vagy esőben való használhatóság. 
 • A felhasználók számára nagy előny többek között az ergonomikus kialakítás és az egyszerű indítási folyamat.
 • A vállalkozások számára ez jellemzően alacsonyabb működési költségeket jelent nagy teljesítmény mellett.
 • Csendes, károsanyag-kibocsátástól mentes munkavégzés magánkertekben, iskolákban és lakóövezetekben.
 • Az akkumulátorflotta rugalmas feltöltése olyan innovatív töltési megoldással, mint a szimultán töltőkészülék.

Az akkumulátor általános előnyei 

A STIHL akkumulátoros gépei a munkavállalók, vállalkozások és a magánfelhasználók számára egyaránt számos előnyt nyújtanak a kert- és tájépítésnél, fagondozásnál és a közterületek munkáinál. Hatékony, károsanyag-kibocsátástól mentes munkavégzést tesznek lehetővé. Ezenkívül csendesek, nagy teljesítményűek és tartósak. 

A professzionális használatra kifejlesztett STIHL AP rendszer különböző kategóriájú akkumulátoros gépekből áll, amelyek a nagy teljesítményű lítiumion-akkumulátoroknak és a háton hordozható akkumulátoroknak köszönhetően különösen rugalmasan használhatók. Bevált STIHL minőség, megfelelnek a legmagasabb biztonsági szabványoknak, széles tartozékválasztékkal kaphatók, és mindemellett intelligens energia- és töltéskezelés jellemzi ezeket.

A STIHL lítiumion-akkumulátorok előnyei

Minden STIHL akkumulátoros gépekben lítiumion-akkumulátorokat használunk, ami számos előnnyel jár:

 

 • Hosszú élettartam 
 • Nincs memóriaeffektus
 • Kis tömeg 
 • Elhanyagolható önkisülés

 

Az AP akkumulátorok különleges előnyei többek között:  

 • Töltésjelző négy zöld LED-lámpával
 • Esős időben is használhatók

 

Az akkumulátor előnyei a használat során

A nagy teljesítményű professzionális akkumulátoroknak a tevékenységi területtől függően különböző követelményeknek kell megfelelniük, és különféle felhasználási területeken kell jól teljesíteniük.

Egy férfi egy STIHL akkumulátort ad át kollégájának, mindkettő egy jármű rakfelülete mögött áll, amelyen többek között egy bottTainer, egy STIHL akkumulátoros fűrész és egyéb készülékek láthatók.

A magánkertekben végzendő munkákhoz széles eszközparkra van szükség.

Magánkertek

A magánkertekben különféle vezeték nélküli gépekre van szükség a feladatok elvégzéséhez. Az AP rendszer a szükséges eszközök teljes skáláját lefedi. A gépeket ezeken a helyeken általában rövid ideig kell használni, így az akkumulátor üzemideje bőven elegendő. 

Magánkertekben a könnyen kezelhető, rugalmasan kihasználható, akkumulátoros gépek előnyei felülmúlják a benzinüzeműek jelentette előnyöket, mivel zaj- és szagterhelés nélkül használhatók.

Ismerje meg az AP rendszer akkumulátoros gépeit

Egy férfi védőfelszerelésben fát fűrészel egy STIHL akkumulátoros fűrésszel egy zöld területen

A nagy teljesítményű akkumulátoros fűrészek ideálisak a faápoláshoz.

Faápolás 

A magán- és közterületeken történő fagondozáshoz könnyű, rugalmasan kihasználható gépekre van szükség, amelyek csendesen és károsanyag-kibocsátástól mentesen működtethetők. A praktikus akkumulátoros gépek különösen faápolás során mutatják meg az erősségeiket. Az indítás sokkal gyorsabb és egyszerűbb, mint a benzinüzemű gépeknél.

Egy munkaruhában dolgozó férfi lombfúvóval távolítja el a leveleket egy sétányról

Az akkumulátoros lombfúvókkal a lomb károsanyag-kibocsátás mentesen eltávolítható.

Közterületek és nagyobb magánkertek

A tehetős magánügyfelek, de a bankok és alapítványok, temetők, lakótelepek, lakóparkok és iskolák kertjeinek karbantartása is igényes munkavégzést feltételeznek. A halk, károsanyag-kibocsátástól és kellemetlen szagoktól mentes megoldások ezeken a helyeken különösen fontosak.  

A zaj és a károsanyag-kibocsátás tekintetében az akkumulátoros gépek itt megmutatják erősségeiket a benzinüzemű gépekkel szemben – ami mind az ügyfelek, mind a munkakörnyezetben tartózkodók számára előnyt jelent.

Vásároljon közterületekre ajánlott akkumulátoros gépeket

Rugalmas és erős: a STIHL akkumulátortechnológia

A STIHL profi akkumulátortechnológiája teljesítményt és hosszú élettartamot, valamint intelligens energia- és töltéskezelést kínál. Segítségével hatékonyan végezheti el a kert- és tájépítési feladatokat, a fagondozást, valamint közterületi munkákat. 

A profi akkumulátorok üzemideje 

A következő táblázat a láncfűrészek professzionális akkumulátorainak üzemidejét mutatja „percben" 1, hogy Ön gyors áttekintést kapjon. Az összes többi profi termékre vonatkozó értékeket a Üzem- és töltési idők oldalon találja.

  AP 200
(187 Wh akkumulátorenergia 2 )
AP 300
(227 Wh akkumulátorenergia 2 )
AP 300 S
(281 Wh akkumulátorenergia 2 )
AP 500 S
(337 Wh akkumulátorenergia 2 )
MSA 160 C–B 42 perc 3 50 perc 62 perc 74 perc
MSA 161 T 42 perc 3 50 perc 3 62 perc 74 perc
MSA 200 C–B 35 perc 4 40 perc 3 50 perc 60 perc
MSA 220 C–B 32 perc 4 37 perc 4 40 perc 3 48 perc
MSA 220 T  16 perc 4 25 perc 4 29 perc 3 34 perc
MSA 300 - - - 20-44 perc

Az akkumulátortöltésenként és felületenként megadott üzemidők hozzávetőleges értékek, amelyek a használat módjától és a vágandó anyagtól függően jelentősen különbözhetnek.
Az energiatartalom a gyártói specifikáció szerint eltérhet. Az élettartam növelése érdekében a tényleges használathoz rendelkezésre álló energiatartalom kevesebb.
Ajánlott garnitúra.
A gép csökkentett teljesítménye okán.

Kérjük, vegye figyelembe: a megadott akkumulátortöltési üzemidők hozzávetőleges értékek, amelyek a használat módjától és a vágott anyagtól függően jelentősen különbözhetnek.

Az AP 500 S 

Az AP 500 S új mércét állít fel az innovatív Power-Laminat technológiával. A különleges cellák nagyobb teljesítményt és kapacitást biztosítanak. Ezenkívül ez a technológia kétszer hosszabb élettartamot és kétszer több töltési ciklust tesz lehetővé, mint a többi STIHL akkumulátor esetében.

További információk