A damil felcsévélése és cseréje

Ki szeretné cserélni a motoros szegélynyíró vagy kasza damilját? Megmutatjuk Önnek, hogy mire kell ügyelnie.

Egy ember damilt csévél a STIHL FSA 57 akkumulátoros szegélynyíróra

Áttekintés: A damil felcsévélése és cseréje

  • A STIHL különféle damilfejei, damiljai és damilorsói különböző alkalmazási területeken használhatók és többféleképpen tölthetők újra.
  • A felcsévélés és a használat előtt helyezze a damilokat 24 órára vízbe.

  • A damil cseréjéhez bontsa szét a damilfejet vagy a kényelmi funkcióval ellátott fejek esetén egyszerűen csak csúsztassa be a damilt a nyílásba.

  • Forgatással csévélje fel a damilt.

  • Alternatívaként készen feltekert damilorsót is behelyezhet a damilfejbe.

A nyírószál cseréje: a STIHL damilfejek három lehetőséget kínálnak

Akár elhasználódás miatt, akár mert egy új munkához szeretné használni a motoros kaszát vagy a szegélynyírót, valamikor eljön az ideje a nyírószál cseréjének. Alapvetően három különböző módon csévélheti fel a damilt egy STIHL damilfejre.

Normál damilfejek: először vegye le a damilfejet a motoros kaszáról, majd nyissa ki. Ezután felcsévélheti a damilt a kivett orsóra. A nyilak segítenek a nyírószál megfelelő irányba történő felcsévélésében. Ha nem kívánja a damilt saját maga kicserélni, a közelében található egyik STIHL szakkereskedő szívesen segít Önnek.

Komfort damilfejek: ezeknél a damilfejeknél a damilt kényelmesen, kívülről csévélheti fel. Ehhez csak vezesse a kívánt hosszúságú damilt a damilfejbe. Ezután a fej alsó részének forgatásával tekerje fel a nyírószálat a damilorsóra. Így a damil anélkül felcsévélhető, hogy a fejet előbb szét kellene szerelnie. Az egyetlen dolog, amire figyelnie kell: A felcsévélés előtt a damilnak mindkét oldalon azonos hosszúságban kell kilógnia a damilfejből. A komfortfunkcióval rendelkező damilfejek a típusnévben szereplő „C” betűről ismerhetők fel.

A normál és a komfort damilfejek esetében egyaránt használható harmadik változat: bontsa szét a damilfejet, és helyezzen be egy előre felcsévélt orsót.

A megfelelő damil minden kihíváshoz

Nyírószálat akar cserélni és tudni szeretné, hogy melyik damilt kell használnia és felcsévélnie a STIHL motoros kaszájához? Általános ökölszabály: Minél magasabb és sűrűbb a növény, annál vastagabb damilt kell használni. A könnyebb felismerés és tájékozódás érdekében a STIHL nyírószálakat különböző színekkel jelöltük, amelyek mindegyike egy adott átmérőt jelöl. Így például a piros damilok átmérője mindig 2,7 milliméter. Az alábbi útmutatóból megtudhatja, hogy melyik damilt kell felcsévélnie az elvégzendő munkához, és azt melyik színről ismerheti fel:

Azonban: minél vastagabb a damil, annál nagyobb teljesítményre van szüksége a tökéletes nyíráshoz. Ahhoz, hogy megtudja, hogy melyik a célszerű damil az Ön számára, a damilfejeket és a megfelelő szegélynyírókat, motoros kaszákat is figyelembe kell vennie.

A jobb átláthatóság érdekében a terméktartozékokat ismertető oldalunkon minden fontos információt összegyűjtöttünk a damilokról, damilfejekről és vágóeszközökről.

A damil előkészítése a felcsévéléshez

Végül egy jó tanács a damil helyes tárolásáról és optimális előkészítéséről: Javasoljuk, hogy használat előtt áztassa vízbe a damilt 24 órán át.

Műanyag tárolóedény letekert damillal, mellette vízben áztatott damil lezárt befőttesüvegben.

A damil idővel veszít a nedvességéből, és ennek következtében a rugalmasságából. Vízbe áztatva azonban visszanyeri a rugalmasságát és kevésbé kopik.

Egyébként a damilt ehhez nem kell lecsévélnie: A felcsévélt damilt az orsóval együtt beáztathatja a vízbe.

Még több a technológia rajongóinak