STIHL akkumulátorgyártás

Hogyan készül egy professzionális STIHL akkumulátor? Itt megtudhatja. Lépésről lépésre végigvezetjük Önt a STIHL waiblingeni üzemében folyó akkumulátorgyártáson.

Áttekintés: Akkumulátorgyártás 

  • A STIHL 2009 óta gyárt akkumulátoros gépeket.
  • Saját akkumulátorgyártó üzemünk van Waiblingenben, ahol többek között az AP rendszer háton hordozható AR 2000 L és AR 3000 L profi akkumulátorai készülnek.
  • Gyártás különböző lépésekben, a cellatartó előkészítésétől az utolsó gyártósori tesztig.
  • Maximális pontosság és különböző minőségbiztosítási intézkedések szükségesek a gyártás során.

A STIHL akkumulátorgyártói kompetenciája

A STIHL 2009 óta gyárt akkumulátoros gépeket.  

A nagy teljesítményű akkumulátoros és elektromos technológia közös fejlesztése, valamint a modern akkumulátoros gépek teljesítménye és tartóssága iránti igény kielégítése érdekében 2016-ban megnyitotta kapuit a STIHL Akkumulátor- és elektortechnológiai kompetenciaközpont. 

2018 óta a STIHL saját akkumulátorgyártó üzemet is működtet a fejlesztő és kompetenciaközpontok közvetlen közelében.

Professzionális teljesítmény Waiblingenből

A STIHL Waiblingenben gyártja az AP rendszerhez tartozó háton hordozható AR 2000 L és AR 3000 L profi akkumulátorokat. Ezek az ergonomikus és tartós akkumulátorok kiválóan alkalmasak folyamatos professzionális használatra, például lombfúvók, sövénynyírók vagy kombinált motorok tápellátásához.

Az AR 2000 L STIHL profi akkumulátor teljesítménye 1015 wattóra, amelyet 60 akkumulátorcella biztosít. Mindössze 7,4 kilogrammos tömegével kényelmesen hordozható háton.

A STIHL AR 3000 L még nagyobb teljesítményt nyújt. 90 akkumulátorcellája 1520 wattóra energiát biztosít 9,5 kilogramm össztömeg mellett.

Betekintés a STIHL akkumulátorok gyártásába

Milyen gyártási lépések szükségesek, és hogyan biztosítja a STIHL a gyártás során, hogy minden darab megfeleljen a magas minőségi követelményeknek? Végigvezetjük Önt a gyártáson.

Mi az, ami különösen fontos az akkumulátorgyártás során?

Az elektrosztatikus kisülések jelentős kockázatot jelentenek az akkumulátorgyártás teljes folyamatában. A dolgozók ezért speciális vezetőképes munkaruházatot viselnek, hogy a gyártás során hatékonyan megóvják a még védtelen elektronikus alkatrészeket.

A cellaösszeállítástól a gyártósorvégi tesztig a STIHL különböző minőségbiztosítási folyamatokkal biztosítja a legjobb minőséget a töltés és az akkumulátorhasználat során.

Az érzékeny alkatrészek miatt a gyártási folyamatokban nem engedhetünk meg hibákat. Ezért az akkumulátorgyártás minden lépése a legnagyobb precizitást követeli meg, hogy a kész akkumulátor megfeleljen a magas minőségi követelményeknek.

Kitekintés

A STIHL tovább bővíti az akkumulátorgyártást waiblingeni üzemében, és a professzionális AP 500 S akkumulátort is Németországban fogja gyártani. Ezzel egyidejűleg egy 2. üzem épül a professzionális akkumulátortermékek gyártásához, amely 2024-től kezdi meg működését Waiblingenben.

A STIHL folytatja az okosakkumulátorok fejlesztését, hogy azok még jobban megfeleljenek a felhasználók igényeinek és a felhasználási területeknek. Ezt szolgálja például az intelligens töltési technológia, amely automatikusan alkalmazkodik a munkafeladatokhoz. A jövőben ez biztosítja, hogy a szükséges energia időben rendelkezésre álljon az akkumulátor maximális élettartamának kihasználása mellett.

Még több információ technológiarajongók számára