Üzemanyagok

FilterIconSzűrés

Tartozékok

A STIHL saját fejlesztésű üzem- és kenőanyagai hozzájárulnak a STIHL motorok optimális teljesítményleadásához, valamint a kiemlekedő kenési tulajdonságuknak és a tiszta égésnek köszönhetően védelmet nyújtanak a kopás ellen.



STIHL ÜZEMANYAGOK: MEGBÍZHATÓ, ERŐS ÉS TISZTA


A STIHL két- és négyütemű motorok optimális működéséhez a megfelelő üzemanyagkeverék használata szükséges, amely pontosan igazodik STIHL motoros gépek teljesítményigényéhez. A STIHL az üzem- és kenőanyagokat saját maga fejleszti, így ezeket a legkülönfélébb munkafeltételek mellett is tesztelik. A STIHL gépeket a saját laborral felszerelt STIHL fejlesztőközpontban több mint 100 próbapadon számos működési és élettartam próbának vetik alá. A tesztelések a felhasználókkal együttműködve a gyakorlati tesztekkel folytatódnak. A STIHL üzemanyagok így optimális minőséget és teljesítményt, valamint biztonságos használatot nyújtanak, miközben az emberekre és a környezetre gyakorolt hatásuk is kevésbé káros.


MOTOMIX – A SPECIÁLIS ÜZEMANYAG


A STIHL MotoMix üzemanyag optimális teljesítményleadást, kiváló hidegindítási tulajdonságokat és maximális gyorsulást garantál a teljes fordulatszám-tartományban. Az 1:50 arányban előkevert, szabadalmaztatott üzemanyag folyamatos magas fordulatszámot és alacsony karbantartási költségeket biztosít. A STIHL MotoMix etanolmentes és gyakorlatilag nem tartalmaz olefin szénhidrogéneket és aromás vegyületeket, ezért az emberekre és a környezetre gyakorolt hatása is kevésbé káros. 


A nagy tisztaságú nyersanyagok használata csökkenti a CO2 kibocsátást és kiváló biológiai lebomlást eredményez. A legalacsonyabb vízveszélyességi osztályba sorolt STIHL HP Ultra például 21 napon belül több mint 80%-ban biológiailag lebomlik.


Megfelelő tárolási körülmények között a STIHL MotoMix tárolási ideje 5 év.


MOTO4PLUS – SPECIÁLISAN A NÉGYÜTEMŰ MOTOROKHOZ KIFEJLESZTVE


A STIHL Moto4Plus egy etanolmentes, gyakorlatilag olefin szénhidorgéneket és aromás vegyületeket nem tartalmazó üzemanyag. A speciálisan a STIHL négyütemű motorokhoz kifejlesztett üzemanyag emellett alacsony károsanyag-kibocsátási értékekkel rendelkezik. Megfelelő tárolási körülmények között a tárolási ideje 5 év. 


ÜZEMANYAG-KEVERÉK ÖNÁLLÓ BEKEVERÉSE 


Kínálatunkban az üzemanyag-keverék önálló bekeveréséhez szükséges motor- és lánckenőolajok is megtalálhatók. A kétütemű motorokhoz kifejlesztett, kiemelkedő kenési és égési tulajdonságokkal rendelkező STIHL motorolajok kiválóan alkalmasak a két- és négyütemű motorokhoz szükséges üzemanyag bekeveréséhez. Ehhez egyszerűen öntse a motorolajat, majd a benzint egy üzemanyag tárolására alkalmas kannába. Mielőtt az üzemanyagkeveréket a tartályba öntené, alaposan rázza meg a kannát, hogy megfelelő legyen a keverék. Ezt követően óvatosan nyissa ki a kannát, mert nyomás alakulhatott ki.