Kerti aprítógépek

Tartozékok


FELESLEGES ÁGAKBÓL HASZNOS TÁPANYAG 


A STIHL kerti aprítógépekkel a fás és lágy szárú kerti hulladékok pillanatok alatt értékes mulcs- vagy komposztanyaggá alakíthatók.




A KERTI HULLADÉK FELHASZNÁLÁSA 


Tavasszal megkezdődnek a kertrendezési munkálatok, ősszel a gyümölcsfák metszése esedékes. Mit tehetünk az ilyenkor keletkező, nagy mennyiségű kerti zöld hulladékkal? A STIHL elektromos és benzines aprítógépekkel könnyedén és időt spórolva mulcs- vagy komposztalapanyaggá varázsolhatjuk mind a fás, mind a lágy szárú kerti hulladékot.


A felaprított anyag előnyei:



  • Az aprítógéppel történő aprítás akár 75%-kal csökkenti a mennyiségét, így nem csak a hulladék kezelése, hanem a további feldolgozása is egyszerűbbé válik.

  • A zúzott anyag talajtakarásra, komposztként vagy trágyázásra használható

  • A komposztált zúzott anyag értékes tápanyagokat tartalmaz, így csökkenti a trágyázás szükségességét


HOGYAN VÁLASSZUNK APRÍTÓGÉPET?


Néhány kérdés megválaszolásával könnyedén kiválaszthatja az igényeinek megfelelő aprítógépet: 



  1. Van áramforrás a kertben? Ha igen, akkor a benzinmotoros vagy az elektromos kerti aprítógép is megfelelő választás lehet. Az áramforrás nélküli kertekbe a benzines gépeket ajánjuk.

  2. Milyen jellegűek az aprítandó anyagok? Fás szárú vagy vegyes (fás és lágy szárú) kerti hulladékról van szó? Az aprítandó anyag jellege és mennyisége fontos tényező a megfelelő gép kiválasztásakor. Nagy mennyiségű és vegyes anyag esetén a benzinmotoros kerti aprítógép jelenti az optimális választást. A kibocsátásmentes elektromos aprítógépek számos feladat elvégzésére alkalmasak: a kisebb mennyiségű lágy anyag aprításától kezdve egészen a vastagabb ágak feldolgozásáig minden feladathoz megtalálható a megfelelő modell. 

  3. Zajérzékeny területen történik az apírtás? Zajérzékeny területeken történő használathoz egy speciális, különösen csendes modell (GHE 140 L) is szerepel kínálatunkban.


A STIHL APRÍTÓGÉPEK ELŐNYEI


A könnyű kezelhetőség mellett a STIHL kerti aprítógépek közös jellemzője a zajcsillapított tölcsér, amely csendesebb működést garantál. A kétkamrás rendszerrel rendelkező gépeknél a két külön adagolónyílás lehetővé teszi a fás szárú és a puha, illetve vegyes anyagok betöltését is. Minden kamra speciális késekkel rendelkezik a betöltött anyag feldolgozásához. A forgásirányváltó rendszerrel rendelkező gépeknél a BRS (Bladerotation-Reverse-System) a kések forgásirányának megváltoztatásával a fás szárú és a puha anyagokat is optimálisan aprítja, emellett az aprítandó anyag fajtája szerinti forgásirány védi a késeket.