Impresszum és adatvédelmi szabályzat

  • Név: Andreas Stihl Kereskedelmi Kft.
  • Székhely: H-2051 Biatorbágy-Budapark, Paul Hartmann u. 4.
  • E-mail: info@stihl.hu
  • Telefonszám: +3623505700
  • Fax: +3623418106
  • Cégjegyzékszám: 13 09 091209
  • Nyilvántartást vezető Cégbíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága
  • Adószám: 10576012-2-13
  • Banki információk:
    K&H Bank
    IBAN: HU34 10403208 00027599 00000004
    SWIFT: OKHB HU HB
  • Ügyvezető: Bakon Gábor

Adatvédelmi és adatkezelési szabályzat

Az Andreas Stihl Kereskedelmi Kft. (H-2051 Biatorbágy-Budapark, Paul Hartmann u. 4.; a továbbiakban: „STIHL” vagy „mi”) örömmel veszi, hogy meglátogatja weboldalainkat és érdeklődik vállalatunk és termékeink iránt. Számunkra az adatvédelem nem csupán látszólag fontos, ezért az Ön személyes adatainak védelmét nagyon komolyan vesszük. Adatait a legnagyobb gondossággal és titoktartással, a vonatkozó adatvédelmi jogszabályok, különösképpen az EU Általános Adatvédelmi Rendelete (General Data Protection Regulation: „GDPR”) által meghatározott keretek között kezeljük és használjuk fel.

Adatkezelő

Andreas Stihl Kereskedelmi Kft.
Székhely: H-2051 Biatorbágy-Budapark, Paul Hartmann u. 4.
E-mail: info@stihl.hu
Telefonszám: +3623505700
Fax: +3623418106
Cégjegyzékszám: 13 09 091209

A személyes adatok feldolgozásával kapcsolatos felelősség
A STIHL felelősséggel tartozik az Ön adatainak törvényes feldolgozásáért.

A használattal kapcsolatos adatok feldolgozása
Amikor felkeresi weboldalainkat, akkor mi a következő adatokat tároljuk: az Ön internetszolgáltatójának neve, annak a weboldalnak a neve, amelyről meglátogat bennünket, az Ön által meglátogatott weboldalaink neve, látogatásának időpontja és tartama, az Ön eszközével kapcsolatos információk (márka, modell, operációs rendszer), valamint az Ön által használt webböngésző neve. Ugyancsak begyűjtjük az Ön IP-címét, amelynek utolsó négy karaktere azonban anonim módon szerepel.
A használattal kapcsolatos ezen adatokat annak érdekében dolgozzuk fel, hogy műszaki értelemben lehetővé tegyük az Ön számára a szolgáltatásainkhoz történő hozzáférést (például azért, hogy szolgáltatásainkat az Ön által használt eszközhöz igazítsuk), továbbá azért, hogy bármilyen visszaélést felismerhessünk és megakadályozhassunk. A használattal kapcsolatos adatokat anonim módon statisztikai célokra, valamint weboldalunk fejlesztésére is felhasználjuk. A használattal kapcsolatos személyes adatok feldolgozásának jogi alapját a GDPR 6(1) cikk első (f) albekezdése képezi.

A belső sütik használata
A különböző oldalakon úgynevezett sütiket (cookie-kat) használunk annak érdekében, hogy vonzóvá tegyük weboldalaink meglátogatását, illetve, hogy lehetővé tegyük bizonyos funkciók igénybevételét. A sütik olyan kis szöveges fájlok, amelyek tárolása az Ön végfelhasználói eszközén történik. Bizonyos általunk használt sütik a böngésző munkamenetének végén (vagyis a böngésző bezárásakor) törlődnek (ideiglenes munkamenet-sütik). Más sütik az Ön végfelhasználói eszközén maradnak, lehetővé téve számunkra vagy partnereink számára azt, hogy következő látogatásakor felismerjük az Ön böngészőjét (állandó sütik). A sütiket nem lehet felhasználni az Ön számítógépén lévő egyéb fájlokhoz történő hozzáférésre, vagy pedig e-mail címének meghatározására. A személyes adatok sütik felhasználásával történő feldolgozásának jogi alapját a GDPR 6(1) cikk első (f) albekezdése képezi.

A sütik tárolása az Ön végfelhasználói eszközén történik, és azok használata felett Ön teljes körűen ellenőrzést tud gyakorolni. A webböngésző beállításainak megváltoztatásával Ön inaktiválhatja a sütiket, vagy pedig korlátozhatja azok átadását. A már tárolt sütik bármikor törölhetők. Ez automatikus úton is történhet. Amennyiben a sütik inaktiválva vannak weboldalainkon, akkor elképzelhető, hogy Ön esetleg nem tudja teljes körűen használni a weboldalakon lévő összes funkciót.

Webes elemzés a Google Analytics használatával
Ez a weboldal a Google Analytics-ot használja, amely webelemző szolgáltatást a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google”) biztosítja. A Google Analytics hasonlóképpen az Ön számítógépén tárolt szöveges fájlokat, „sütiket” használ, amelyek lehetővé teszik az Ön által használt weboldal elemzését. Főszabályként azokat a sütiket, amelyek a jelen weboldal Ön által történő igénybe vételéről szóló információkat létrehozzák, egy az USA-ban lévő Google szerverre továbbítják és ott tárolják.

A STIHL weboldala a Google Analytics-et használja az „IP anonimizálása” kiegészítő összetevővel együtt. Ez azt jelenti, hogy az Ön Google Analytics által begyűjtött IP-címét az Európai Unió tagállamain, vagy az Európai Gazdasági Térségről szóló Megállapodás más aláíró államain belül a Google az USA-ba történő továbbítás előtt lerövidíti. Az Ön IP-címét csak kivételes esetekben továbbítják egy az USA-ban lévő Google szerverre, ahol azt a megérkezést követően lerövidítik.

A STIHL nevében a Google ezeket az információkat arra használja, hogy értékelje a weboldal Ön által történő használatát, jelentéseket készítsen a weboldal tevékenységéről, illetve hogy a weboldal és az internet használatához kapcsolódó további szolgáltatásokat nyújtson a weboldal üzemeltetője számára. Az Ön böngészője által a Google Analytics részeként elküldött IP-címet egyéb Google adatokkal nem kombinálják.

Böngésző szoftverük megfelelő beállításának kiválasztásával a felhasználók meg tudják akadályozni azt, hogy a sütiket számítógépükön tárolják, ilyen esetben azonban elképzelhető, hogy esetleg nem tudja teljes körűen használni a jelen weboldalon lévő összes funkciót. Ön meg tudja akadályozni azt, hogy a süti által létrehozott, a weboldal Ön által történő használatával kapcsolatos (az IP-címét is magában foglaló) adatokat a Google összegyűjtse, illetve, hogy ezeket az adatokat feldolgozza. Ehhez az alábbi linken rendelkezésre álló böngésző beépülő modult (plugin) kell letöltenie és telepítenie: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en

A felhasználási feltételekkel és az adatvédelemmel kapcsolatos további részletes információkat az alábbi oldalakon találhat: http://www.google.com/analytics/terms/hu.html és https://support.google.com/analytics/answer/6004245?hl=hu

A személyes adatok sütik felhasználásával történő feldolgozásának jogi alapját a GDPR 6(1) cikk első (f) albekezdése képezi.

A Google Inc. remarketing vagy „Hasonló Célcsoportok” funkció használata
A STIHL használja a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google”) remarketing vagy „Hasonló Célcsoportok” funkcióját. Ez a funkció lehetővé teszi a STIHL számára azt, hogy a weboldal látogatói számára célzott módon hirdetést kínáljon úgy, hogy személyre szabott, érdeklődésen alapuló hirdetéseket helyez el a weboldal látogatói számára, amikor ők a Google Display Network-on belül más weboldalakat látogatnak meg. A Google sütiket használ a weboldal igénybe vételének elemzésére, ezen alapul az érdeklődésen alapuló hirdetések létrehozása. Ennek érdekében a Google egy számsorozatot tartalmazó kis fájlt tárol a weboldal látogatóinak böngészőiben. A weboldalon tett látogatásokat és a weboldal használatáról szóló anonimizált adatokat e számon keresztül gyűjtik. A weboldal látogatóinak személyes adatait általában nem tárolják. Ha a Google Display Network-ön belül egy másik weboldalt látogat meg, akkor olyan hirdetések jelennek meg, amelyek nagy valószínűséggel figyelembe veszik a korábban kiválasztott termék- és információs területeket. A Google Remarketinggel és a Google Titoktartási Szabályzatával kapcsolatos további információkat itt találhatja meg: https://policies.google.com/technologies/ads

Ön véglegesen is inaktiválhatja azt, hogy a Google felhasználja a sütiket. Ehhez az alábbi linket kell követnie, valamint le kell töltenie és telepítenie kell a megadott beépülő modult (plug-in):
https://www.google.com/settings/ads/plugin. Alternatívaképpen a sütik külső szolgáltatók által történő használatát is inaktiválhatja. Ehhez a hálózati hirdetési kezdeményezés inaktiválási oldalát kell kiválasztania itt: http://www.networkadvertising.org/choices/, majd pedig az itt megadott információk alapján el kell végeznie az elutasítási (opt-out) lépéseket.

A személyes adatok sütik felhasználásával történő feldolgozásának jogi alapját a GDPR 6(1) cikk első (f) albekezdése képezi.

A Google DoubleClick szolgáltatása
A DoubleClick by Google egy a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google”) által biztosított szolgáltatás. A DoubleClick by Google sütiket használ arra, hogy Önnek releváns hirdetéseket biztosítson. Böngészőjéhez egy álnév azonosító számot (ID-t) társítanak, hogy ellenőrizni lehessen: mely hirdetéseket jelenítettek meg böngészőjén és mely hirdetéseket választottak ki. A sütik általában nem tartalmaznak személyes információkat. A DoubleClick sütik használata egyszerűen azt teszi lehetővé a Google és partner weboldalai számára, hogy a mi weboldalunkon vagy az internet más weboldalain tett korábbi látogatások alapján hirdetéseket helyezzenek el. A sütik által létrehozott információkat értékelési célokra egy az USA-ban lévő szerverre továbbítják és ott tárolják. A Google csak törvényi rendelkezések alapján, vagy a megbízásos adatfeldolgozás keretében adja át az adatokat harmadik feleknek. A Google semmilyen körülmények között nem kombinálja az Ön adatait a Google által gyűjtött más adatokkal.

Böngésző szoftverük megfelelő beállításának kiválasztásával a felhasználók meg tudják akadályozni azt, hogy a sütiket számítógépükön tárolják, ilyen esetben azonban elképzelhető, hogy esetleg nem tudja teljes körűen használni a jelen weboldalon lévő összes funkciót. A DoubleClick-nél adatvédelemmel kapcsolatos további információkat itt találhat: https://policies.google.com/?hl=hu. Ön továbbá meg tudja akadályozni azt, hogy a sütik által létrehozott, a weboldal Ön által történő használatával kapcsolatos adatokat a Google összegyűjtse, illetve feldolgozza. Ehhez az alábbi linken rendelkezésre álló böngésző beépülő modult (plugin) kell letöltenie és telepítenie: https://support.google.com/ads/answer/7395996?hl=hu, majd pedig ott a hirdetési beállítások között a DoubleClick inaktiválását kell beállítani.

A személyes adatok sütik használata során történő feldolgozásának jogi alapját a GDPR 6(1) cikk első (f) albekezdése képezi.

Google Tag Manager
A Google Tag Manager egy a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google”) által biztosított szolgáltatás, amely lehetővé teszi címkék (tag) létrehozását, frissítését és kezelését. A címkék a weboldalunkon lévő olyan kis kódelemek, amelyek többek között a forgalom és a látogatói viselkedés mérésére, valamint az online hirdetések és a közösségi csatornák hatásának meghatározására szolgálnak. Amikor meglátogatja weboldalunkat, akkor az aktuális címke-konfigurációt elküldik az Ön böngészőjére. Ily módon Ön utasításokat kap arra, hogy mely címkéket kell aktiválnia. Maga az eszköz nem gyűjt semmilyen személyes adatot, de biztosítja más olyan címkék aktiválását, amelyek viszont esetlegesen gyűjthetnek adatokat. A Google Tag Manager működéséről további információkat a következő linken:
https://support.google.com/tagmanager/answer/6102821?hl=hu valamint a használati szabályzatban találhat: https://www.google.de/tagmanager/use-policy.html

Google Web Fonts
A Google Web Fonts a jelen weboldalon lévő különböző információk optikai megjelenésének a javítására használatos (https://fonts.google.com/specimen/Roboto, illetve https://fonts.google.com/specimen/Roboto+Condensed). A Web Fonts-ot az Ön böngészőjének gyorsítótárába küldik meg annak érdekében, hogy lehetővé váljék felhasználásuk a megjelenítés során. Amennyiben a böngésző nem támogatja a Google Web Fonts programot, vagy megakadályozza a programhoz való hozzáférést, akkor a szöveg megjelenítése standard fontokkal történik.
A „Roboto” és a „Roboto Condensed” Google Webfonts-ok engedélyezése az Apache License 2.0 alapján történik:
http://www.apache.org/licenses/LICENSE-2.0. A titoktartással kapcsolatos információk a Google Privacy Centerben kérhetők le itt: https://privacy.google.com/intl/hu/index.html

Microsoft Bing
A STIHL a Microsoft Corporation, One Microsoft Way, Redmond, WA 98052-6399, USA („Microsoft”) konverzió-követését használja. A Microsoft Bing Ads egy sütit helyez el az Ön számítógépén., feltéve, hogy weboldalunkhoz egy Microsoft Bing hirdetésen keresztül fért hozzá. Ily módon a Microsoft Bing és mi is láthatjuk azt, hogy valaki rákattintott egy hirdetésre, átirányították weboldalunkra és elért egy előre meghatározott céloldalt. Mi azonban csak azoknak a felhasználóknak az összesített számáról értesülünk, akik rákattintottak egy Bing hirdetésre, és akiket azután átirányítottak a céloldalra. Általánosságban személyes adatokat nem szolgáltatnak. A Microsoft Bing böngészőben alkalmazott adatvédelemmel és sütikkel kapcsolatos további információkat a Microsoft weboldalon találhat itt: https://privacy.microsoft.com/hu-hu/privacystatement

Amennyiben nem szeretne részt venni a követési eljárásban, akkor elutasíthatja egy süti szükségszerű elhelyezését is - például egy olyan böngésző beállítás útján, amely általában inaktiválja a sütik automatikus elhelyezését.

A személyes adatok sütik felhasználásával történő feldolgozásának jogi alapját a GDPR 6(1) cikk első (f) albekezdése képezi.

Indeed Conversion Pixel
Ez a weboldal az Indeed konverzió-követési funkcióját használja; https://hu.indeed.com/ Ha Ön egy olyan álláshirdetésre kattint, amelyet az Indeed-en helyeztünk el, akkor egy süti (konverzió-követő süti) kerül az Ön számítógépére. Ezek a sütik 30 nap múlva elveszítik érvényességüket, és nem személyes azonosítási célokat szolgálnak, hanem azt, hogy megállapíthassuk: hány állásra történő jelentkezést kaptunk az Indeed-en elhelyezett álláshirdetésünk alapján. A konverzió-követő sütik segítségével kapott információk arra szolgálnak, hogy elkészíthessük konverziós statisztikánkat. Azoknak a felhasználóknak az összesített számáról szerzünk tudomást, akik rákattintottak hirdetésünkre és jelentkeztek az adott állásra. Általánosságban olyan információk felfedésére nem kerül sor, amelyek révén megállapítható lenne a felhasználók személye. Az Indeed adatvédelmi rendelkezéseivel kapcsolatos további információk az alábbi internetes címen keresztül érhetők el: https://hu.indeed.com/legal?hl=hu

Amennyiben inkább nem szeretne részt venni a konverzió-követésben, webböngészőjén keresztül inaktiválhatja a sütiket és ezzel megakadályozhatja az ilyen célú felhasználást. Ily módon Ön nem fog szerepelni a konverzió-követési statisztikában.

A személyes adatok konverzió-követéssel történő feldolgozásának jogi alapját a GDPR 6(1) cikk első (f) albekezdése képezi.

MaTelSo híváskövetés
Elképzelhető, hogy a weboldalunkon megadott telefonszám egy hívás-követő szám, amellyel a hívással kapcsolatos információk, de a szolgáltatási központunkkal folytatott beszélgetés tartalma semmiképpen nem, kerülnek rögzítésre. A hívás-követő számok hívóit a központi szolgáltatási forródróton keresztül közvetlenül a szolgáltatási központhoz kapcsolják. A céltelefonszám mellett mindössze a napon belüli időpont, valamint a hívás dátuma és időtartama kerülnek tárolásra. Azt is feljegyzik, hogy fogadták-e a hívást. Az összegyűjtött adatokat kizárólagosan csak a szolgáltatási központ teljesítményének javításához, valamint a folyamat optimalizálásához használják fel.

A személyes adatok MaTelSo hívás-követéssel történő feldolgozásának jogi alapját a GDPR 6(1) cikk első (b) vagy (f) albekezdése képezi.

Criteo
Ez a weboldal a Criteo GmbH, Unterer Anger 3, 80331 München („Criteo”) technológiáját használja. Ezzel a programmal a sütik ilyen célú felhasználásával a weboldal látogatóinak szörfölési viselkedésével kapcsolatos információkat gyűjtjük kizárólagosan anonim formában. A Criteo ily módon képes szörfölési viselkedésük elemzésére, illetve más webhelyek felkeresésekor releváns hirdetési szalagok (banner) útján célzott ajánlások megjelenítésére. Az összegyűjtött adatokat semmilyen esetben nem lehet felhasználni a weboldal látogatói személyazonosságának a megállapítására. A Criteo által gyűjtött adatok csupán a promóciós ajánlat javítására használatosak, más célokra, illetve harmadik felekhez történő továbbítás céljára nem szolgálnak. A Criteo által alkalmazott adatvédelmmel kapcsolatos további információkat itt találhat: https://www.criteo.com/privacy

Minden egyes hirdetési szalag jobb alsó sarkában egy kis „i” betű (információ) látható. Ha fölé húzzák az egeret és rákattintanak, akkor a felhasználót egy olyan oldalra irányítják át, amely tájékoztat a mögöttes rendszerről és felkínálja a lemondási (opt-out) lehetőséget. A lemondási (opt-out) funkcióra történő kattintáskor egy opt-out süti települ, amely megakadályozza azt, hogy ez a szalag a jövőben megjelenjen.

A személyes adatok Criteo felhasználásával történő feldolgozásának jogi alapját a GDPR 6(1) cikk első (b) vagy (f) albekezdése képezi.

Közösségi média és közösségi beépülő modulok (plugins)
A közösségi médiában lévő oldalainkon keresztül átfogó személyes támogatást is kínálunk Önnek. Amennyiben kérdése van bármely közösségi médiával kapcsolatban, azt a felelős osztályhoz továbbítjuk. Az adatokat kizárólag arra használjuk, hogy kérdésére válaszoljunk és azokat nem adjuk át harmadik feleknek. A személyes adatok kérdésének kezelésével összefüggésben történő feldolgozásának jogi alapját a GDPR 6(1) cikk első (f) albekezdése képezi. Amennyiben a közösségi médián keresztül szeretné felvenni velünk a kapcsolatot, akkor regisztrálnia kell ezeknél a szolgáltatásoknál. Elképzelhető, hogy az ilyen szolgáltatások mögött álló társaságok feldolgoznak személyes adatokat. Ezen adatok jellegére, mértékére és feldolgozására nincsen ráhatásunk.

Ajánlások közösségi hálózatokon keresztül Shariff felhasználásával
A Heise „Shariff” elnevezésű megoldását használjuk a Facebook, a Twitter, a Google+ és az Instagram közösségi beépülő moduljainak (plugins) integrálására, amelyek ajánlásként („Share”, „Like”, „+1”, „Camera”/„Share”, „Camera Symbol”) működnek. A Shariff megakadályozza azt, hogy az Ön IP-címét átadják az adott közösségi hálózat szolgáltatója számára. Az Ön szerverének címe helyett csak a szerver címe kerül átadásra. Az Ön IP-címét ily módon nem adják át.

A Facebook beépülő modulok (plugins) használata
Weboldalunk a Facebook Inc., 1601 S. California Ave, Palo Alto, CA 94304, USA („Facebook”) által működtetett Facebook közösségi hálózat közösségi beépülő moduljait (plugins) használja. A Facebook beépülő moduljairól, és ezek megjelenéséről itt találhat áttekintést: https://developers.facebook.com/docs/plugins

Ha Ön weboldalunk egy olyan oldalához fér hozzá, amely egy ilyen beépülő modult tartalmaz, akkor böngészője közvetlen csatlakozást hoz létre a Facebook szervereivel. A Facebook a beépülő modul tartalmát közvetlenül átadja az Ön böngészőjének és integrálja azt az oldalba. Az ilyen integrálás lehetővé teszi a Facebook számára azt, hogy megkapja az információt, miszerint az Ön böngészője hozzáfért weboldalunk megfelelő oldalához, még akkor is, ha Önnek nincs profilja a Facebook-on, vagy ha az adott pillanatban nem is volt bejelentkezve a Facebookba. Ezt az információt (az Ön IP-címével együtt) böngészőjéből közvetlenül átadják a Facebook egy az USA-ban lévő szerverére, ahol azt tárolják. Ha be van jelentkezve a Facebook-ba, akkor a Facebook képes lesz arra, hogy a honlapunkon történő látogatást közvetlenül társítsa az Ön Facebook profiljával. Ha Ön interakcióba lép a beépülő modullal, például kommentet ír, akkor ezt az információt hasonlóképpen közvetlenül átküldik egy Facebook szerverre, ahol azt tárolják. Ezt az információt közzéteszik az Ön Facebook profiljában és ez látható lesz Facebook barátai számára is. Szeretnénk rámutatni, hogy weboldal szolgáltatói minőségünkben nem kapunk tájékoztatást a Facebooknak átadott adatok tartalmáról, illetve arról sem, hogy azokat a Facebook miként használja fel. Kérjük, tanulmányozza a Facebook alábbi linken található feljegyzéseit az adatok Facebook által történő összegyűjtésének céljáról, illetve ennek mértékéről, valamint arról, hogy ilyen tekintetben milyen jogai vannak, továbbá hogy melyek azok a lehetséges beállítások, amelyekkel megvédheti saját privát szféráját: https://www.facebook.com/policy.php

Ha nem szeretné, hogy a Facebook közvetlenül társítsa a weboldalunkon keresztül gyűjtött adatokat Facebook profiljával, akkor weboldalunk meglátogatása előtt ki kell jelentkeznie a Facebook-ból. Ha bővítményeket, pl. „Facebook blokkoló”-t használ böngészőjéhez, akkor teljes körűen megakadályozhatja azt, hogy a Facebook beépülő modulok letöltődjenek.

A személyes adatok beépülő modul (plugin) felhasználásával történő feldolgozásának jogi alapját a GDPR 6(1) cikk első (f) albekezdése képezi.

Google és YouTube beépülő modulok (plugins) használata
Weboldalunkon a Google+ és a YouTube közösségi hálózatok közösségi beépülő moduljait (plugins) használjuk. Mindkét szolgáltatást a Google Inc., 1600 Amphitheatre Parkway, Mountain View, CA 94043, USA („Google”) működteti. A Google+ beépülő modulokról (plugins) és megjelenési formájukról itt találhat áttekintést: https://developers.google.com/+/web/

Ha Ön weboldalunk egy olyan oldalához fér hozzá, amely egy ilyen beépülő modult tartalmaz, akkor böngészője közvetlen csatlakozást hoz létre a Google szerveivel. A Google a beépülő modul tartalmát közvetlenül átadja az Ön böngészőjének és integrálja azt az oldalba. Az ilyen integrálás lehetővé teszi a Google számára azt, hogy megkapja az információt, miszerint az Ön böngészője hozzáfért weboldalunk megfelelő oldalához, még akkor is, ha Önnek nincs profilja a Google+-on, nem rendelkezik YouTube fiókkal, vagy ha az adott pillanatban nem is volt bejelentkezve a Google+-ba/YouTube-ba. Ezt az információt (az Ön IP-címével együtt) böngészőjéből közvetlenül átadják a Google egy az USA-ban lévő szerverére, ahol azt tárolják.

Ha regisztrált a Google+-on/YouTube-on, akkor a Google képes lesz arra, hogy a honlapunkon történő látogatást közvetlenül társítsa az Ön megfelelő fiókjával. Szeretnénk rámutatni, hogy weboldal szolgáltatói minőségünkben nem kapunk tájékoztatást a Google-nak átadott adatok tartalmáról, illetve arról sem, hogy azokat a Facebook miként használja fel. Kérjük, tanulmányozza a Facebook alábbi linken található feljegyzéseit az adatok Facebook által történő összegyűjtésének céljáról, illetve ennek mértékéről, valamint arról, hogy ilyen tekintetben milyen jogai vannak, továbbá hogy melyek azok a lehetséges beállítások, amelyekkel megvédheti saját privát szféráját: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Ha nem szeretné, hogy a Google közvetlenül társítsa a weboldalunkon keresztül gyűjtött adatokat Google+/YouTube fiókjával, akkor weboldalunk meglátogatása előtt ki kell jelentkeznie a Google+-ból/YouTube-ból. Ha bővítményeket, pl. „NoScript” parancsfájl (script) blokkolót használ böngészőjéhez, akkor teljes körűen megakadályozhatja azt, hogy a Google beépülő modulok letöltődjenek: https://noscript.net/

A személyes adatok beépülő modul (plugin) felhasználásával történő feldolgozásának jogi alapját a GDPR 6(1) cikk első (b) vagy (f) albekezdése képezi.

Twitter beépülő modulok (plugins) használata
Weboldalunk a Twitter Inc., 1355 Market St, Suite 900, San Francisco, CA 94103, USA („Twitter”) által működtetett Twitter mikroblog szolgáltatás közösségi beépülő moduljait (plugins) használja. A Twitter beépülő modulokról (plugins) és megjelenési formájukról itt találhat áttekintést: https://dev.twitter.com/web/overview

Ha Ön weboldalunk egy olyan oldalához fér hozzá, amely egy ilyen beépülő modult tartalmaz, akkor böngészője közvetlen csatlakozást hoz létre a Twitter szerveivel. A Twitter a beépülő modul tartalmát közvetlenül átadja az Ön böngészőjének és integrálja azt az oldalba. Az ilyen integrálás lehetővé teszi a Twitter számára azt, hogy megkapja az információt, miszerint az Ön böngészője hozzáfért weboldalunk megfelelő oldalához, még akkor is, ha Önnek nincs profilja a Twitter-en, vagy ha az adott pillanatban nem is volt bejelentkezve a Twitterbe. Ezt az információt (az Ön IP-címével együtt) böngészőjéből közvetlenül átadják a Twitter egy az USA-ban lévő szerverére, ahol azt tárolják.

Ha be van jelentkezve a Twitter-be, akkor a Twitter képes lesz arra, hogy a honlapunkon történő látogatást közvetlenül társítsa az Ön Twitter fiókjával. Ezt az információt közzéteszik az Ön Twitter fiókjában és ez látható lesz kapcsolatai számára is. Szeretnénk rámutatni, hogy weboldal szolgáltatói minőségünkben nem kapunk tájékoztatást a Twitternek átadott adatok tartalmáról, illetve arról sem, hogy azokat a Twitter miként használja fel. Kérjük, tanulmányozza a Twitter alábbi linken található feljegyzéseit az adatok Twitter által történő összegyűjtésének céljáról, illetve ennek mértékéről, valamint arról, hogy ilyen tekintetben milyen jogai vannak, továbbá hogy melyek azok a lehetséges beállítások, amelyekkel megvédheti saját privát szféráját: https://twitter.com/en/privacy#update

Ha nem szeretné, hogy a Twitter közvetlenül társítsa a weboldalunkon keresztül gyűjtött adatokat Twitter fiókjával, akkor weboldalunk meglátogatása előtt ki kell jelentkeznie a Twitterből. Ha bővítményeket, pl. „NoScript” parancsfájl (script) blokkolót használ böngészőjéhez, akkor teljes körűen megakadályozhatja azt, hogy a Twitter beépülő modulok letöltődjenek: https://noscript.net/

A személyes adatok beépülő modul (plugin) felhasználásával történő feldolgozásának jogi alapját a GDPR 6(1) cikk első (b) vagy (f) albekezdése képezi.

Az Instagram beépülő modulok (plugins) használata
Weboldalunk az Instagram LLC., 1601 Willow Road, Menlo Park, CA 94025, USA („Instagram”) által működtetett úgynevezett közösségi beépülő modulok (plugins) használ. A beépülő modulokat (plugins) egy Instagram logó, vagy pedig egy ’Instagram kamera’ forma jelöli. Az Instagram beépülő modulokról (plugins), illetve arról, hogy azok miként néznek ki, itt találhat áttekintést: http://instagram.tumblr.com/post/36222022872/introducing-instagram-badges

Ha Ön weboldalunk egy olyan oldalához fér hozzá, amely egy ilyen beépülő modult tartalmaz, akkor böngészője közvetlen csatlakozást hoz létre az Instagram szerveivel. Az Instagram a beépülő modul tartalmát közvetlenül átadja az Ön böngészőjének és integrálja azt az oldalba. A beépülő modulok integrálásával az Instragram értesítést kap arról, hogy az Ön böngészője hozzáfért weboldalunk megfelelő oldalához, még akkor is, ha Önnek nincs Instragram profitja, vagy az adott időpontban nem volt bejelentkezve az Instagramba. Ezt az információt (az Ön IP-címével együtt) böngészőjéből közvetlenül átadják az Instagram egy az USA-ban lévő szerverére, ahol azt tárolják.

Ha be van jelentkezve az Instagramba, akkor az Instagram közvetlenül társítani tudja az Ön weboldalunkon tett látogatását Instagram fiókjához. Ha Ön interakcióba lép a beépülő modulokkal, például ráklikkel az „Instagram” gombra, akkor ezt az információt hasonlóképpen közvetlenül átküldik egy Instagram szerverre, ahol azt tárolják. Az információt ugyancsak közzéteszik Instagram fiókjában és láthatóvá teszik ottani kapcsolatai számára.

Az adatgyűjtés célja és hatóköre, valamint az adatok Instagram által történő további feldolgozása és felhasználása, továbbá az Ön ezzel kapcsolatos jogai és a privátszférájának megvédésével kapcsolatos beállítási lehetőségei megtalálhatók az Instragram titoktartási szabályzatában itt: https://help.instagram.com/519522125107875

Ha nem szeretné, hogy az Instagram közvetlenül társítsa a weboldalunkon keresztül gyűjtött adatokat Instagram fiókjával, akkor weboldalunk meglátogatása előtt ki kell jelentkeznie az Instagramból. Böngésző bővítmények, például a „NoScript” parancsfájl (script) blokkoló használatával teljes körűen megakadályozhatja azt, hogy az Instagram beépülő modulok letöltődjenek: https://noscript.net/

A személyes adatok beépülő modul (plugin) felhasználásával történő feldolgozásának jogi alapját a GDPR 6(1) cikk első (b) vagy (f) albekezdése képezi.

Az AddThis beépülő modulok (plugins) használata
Ugyancsak felhasználjuk az AddThis LLC, Inc. 8000 Westpark Drive, Suite 625, McLean, VA 2210, USA („AddThis”) által működtetett AddThis könyvjelző szolgáltatás közösségi beépülő moduljait („plugins”). A beépülő modulokat rendszerint például narancssárga háttéren lévő fehér plusz jel formájú AddThis logó jelöli. Az AddThis beépülő modulokról (plugins) és megjelenési formájukról itt találhat áttekintést: http://www.addthis.com

Ha Ön weboldalunk egy olyan oldalához fér hozzá, amely egy ilyen beépülő modult tartalmaz, akkor böngészője közvetlen csatlakozást hoz létre az AddThis szerveivel. Az AddThis a beépülő modul tartalmát közvetlenül átadja az Ön böngészőjének és integrálja azt az oldalba. Az ilyen integrálás lehetővé teszi az AddThis számára azt, hogy megkapja az információt, miszerint az Ön böngészője hozzáfért weboldalunk megfelelő oldalához és böngészője azonosításához az Ön végfelhasználói eszközén tárolja a sütiket. Ezt az információt (az Ön IP-címével együtt) böngészőjéből közvetlenül átadják az AddThis egy az USA-ban lévő szerverére, ahol azt tárolják. Az AddThis az adatokat olyan anonimizált felhasználói profilok létrehozására használja, amelyek az AddThis beépülő modulokkal rendelkező internetes oldalak látogatói számára vonzó, személyre szabott és érdeklődésen alapuló hirdetések alapjául szolgálnak. Szeretnénk rámutatni, hogy weboldal szolgáltatói minőségünkben nem kapunk tájékoztatást az AddThis-nek átadott adatok tartalmáról, illetve arról sem, hogy azokat az AddThis miként használja fel. Kérjük, tanulmányozza az AddThis alábbi linken található feljegyzéseit az adatgyűjtés céljáról és mértékéről, valamint az adatok AddThis által történő további feldolgozásáról és felhasználásáról: http://www.addthis.com/privacy/privacy-policy

Ha ellenezni szeretné azt, hogy az AddThis adatokat gyűjtsön a jövőben, akkor olyan lemondási (opt-out) sütit helyezhet el, amelyet a következő linken lehet letölteni: http://www.addthis.com/privacy/opt-out Ha bővítményeket, pl. „NoScript” parancsfájl (script) blokkolót használ böngészőjéhez, akkor ugyancsak megakadályozhatja azt, hogy az AddThis beépülő modulok letöltődjenek: https://noscript.net/

A személyes adatok beépülő modul (plugin) felhasználásával történő feldolgozásának jogi alapját a GDPR 6(1) cikk (f) albekezdése képezi.

A használati adatok feldolgozásának időtartama
A weboldalunk látogatása során a fenti módserekkel feldolgozott személyes adatok felhasználása és tárolása egy 7 napos időszakra vonatkozik, az adatok ezt követően automatikusan törölésre kerülnek, ha és ahol a leírt célokhoz ezek ismeretére a továbbiakban már nincs szükség kivéve, ha a törvényi rendelkezések ennél hosszabb adattárolást írnak elő. 

Hírlevél
Ha fel szeretne iratkozni hírlevelünkre, akkor kérjük, hogy az adatvédelmi szabályzatunk elolvasását és jóváhagyását követően, adja meg nevét (2008. évi XLVIII. tv. 6.§[2]) és e-mail címét. Az e-mail cím ellenőrzésén túlmenően a kérés dátumát és a napon belüli időpontját, valamint az adatvédelmi szabályzat visszaigazolását tároljuk. Az adatkezelés célja: a termékeink, újdonságaink, rendezvényeink, egyéb közzétett híreink, információink iránt érdeklődőkkel történő kapcsolattartás hírlevél útján. A hírlevelet bármikor lemondhatja. Ehhez elegendő, ha felkeresi a http://stihlnemzedekek.hu webhelyet, ahol a hírlevélre történő feliratkozás menüpontban, a feliratkozáskor megadott adatai beírásával a "leiratkozás" opciót választja. Az adattárolás határideje: a hírlevél szolgáltatás időtartama vége, illetve a hozzájáruló nyilatkozat Ön által történő visszavonása (leiratkozás). Az adatok ezt követően törlésre kerülnek.

A használattal kapcsolatos személyes adatok feldolgozásának jogi alapját a GDPR 6(1) cikk első (a) albekezdése képezi.

Katalógus rendelése
Ha katalógust rendel a weboldalon, akkor szükségünk lesz az Ön nevére és kézbesítési címére. Ezen információk feldolgozásának kizárólagos célja az, hogy postai úton el tudjuk juttatni Önnek az Ön által megrendelt katalógust. Adatait csak olyan mértékben dolgozzuk fel, ami e cél eléréséhez szükséges. Az esetleges kéretlen küldemények elleni panasz benyújtásának biztosítása miatt adatait a megrendelés feldolgozásától (postára adásától) számított 15 napig tároljuk, ezt követően töröljük. Amennyiben a katalógust nem Ön kérte, úgy kérjük, hogy a postai küldeményben lévő tájékoztatásnak megfelelően szíveskedjen eljárni. A fent leírt adatok feldolgozásának jogi alapját a GDPR 6(1) cikk (a) albekezdése képezi.

Kapcsolatfelvétel
Amennyiben kapcsolatba kíván lépni velünk, akkor kérjük, hogy ehhez adja meg az Ön megszólítását és e-mail címét. Ezen információk feldolgozásának kizárólagos célja az, hogy megkeresésének eleget tudjunk tenni. Adatait csak olyan mértékben dolgozzuk fel, ami e cél eléréséhez szükséges. Adatait az Ön megkeresése tárgyának függvényében kezeljük és csak annak elintézéséig tároljuk. Az adatokat ezt követően töröljük. A fent leírt adatok feldolgozásának jogi alapját a GDPR 6(1) cikk (a) albekezdése képezi.

Az adatkezelés alapelvei

  • A jogszerűség, tisztességes eljárás és átláthatóság elve:A személyes adatok kezelését jogszerűen és tisztességesen, valamint az érintett számára átlátható módon végzi.
  • A célhoz kötöttség elve: A személyes adatok gyűjtését csak meghatározott, egyértelmű és jogszerű célból végzi, és azokat nem kezeli ezekkel a célokkal össze nem egyeztethető módon.
  • Az adattakarékosság elve: A vállalkozás az adatkezelést annak céljainak megfelelően és relevánsan, csak a szükségesre korlátozva végzi. Ennek megfelelően a vállalkozás nem kezel több adatot, mint amennyi az adatkezelés céljainak megvalósulásához feltétlenül szükséges.
  • A pontosság elve: Az adatkezelés pontos és naprakész. A vállalkozás minden ésszerű intézkedése megtesz annak érdekében, hogy az adatkezelés céljai szempontjából pontatlan személyes adatok pontosításra, vagy törlésre kerüljenek.
  • A korlátozott tárolhatóság elve: A személyes adatok tárolása csak olyan formában történik, amely az érintettek azonosítását csak a személyes adatok kezelése céljainak eléréséhez szükséges ideig teszi lehetővé, figyelemmel a vonatkozó jogszabályokban meghatározott tárolási kötelezettségre.
  • Az integritás és bizalmas jelleg elve: A személyes adatok kezelését oly módon végzi, hogy megfelelő technikai vagy szervezési intézkedések alkalmazásával biztosítva legyen a személyes adatok megfelelő biztonsága, az adatok jogosulatlan vagy jogellenes kezelésével, véletlen elvesztésével, megsemmisítésével vagy károsodásával szembeni védelmet is ideértve.
  • Az elszámoltathatóság elve: A vállalkozás felelős a jelen szabályzatban foglaltaknak való megfelelésért, továbbá igazolja ezen megfelelést. Ennek érdekében gondoskodik a jelen Szabályzatban foglaltak folyamatos érvényesüléséről, az adatkezelések folyamatos felülvizsgálatáról, szükség esetén az adatkezelési eljárások módosításáról, kiegészítéséről. A jogszabályi kötelezettségeknek történő megfelelésről dokumentációt készít.

Az Ön jogai

  • Az átlátható tájékoztatás, kommunikáció és az érintett jogainak gyakorlására vonatkozó intézkedések közös szabályai: A személyes adatok kezelésére vonatkozó, a rendelet 13. és a 14. cikkeiben említett valamennyi információt és a 15–22. illetve 34. cikk szerinti minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva kell nyújtani, különösen a gyermekeknek címzett bármely információ esetében.
    A tájékoztatást, információt írásban – ide értve az elektronikus utat is – kell megadni.
    A tájékoztatás határideje: A rendelet 15–22. cikkei szerinti kérelem nyomán hozott intézkedésekről késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül kell tájékoztatni az érintettet.
    Hosszabbítási lehetőség: Szükség esetén, figyelembe véve a kérelem összetettségét és a kérelmek számát, a kért információk nyújtására nyitva álló határidő további két hónappal meghosszabbítható. A határidő meghosszabbításáról a késedelem okainak megjelölésével a kérelem kézhezvételétől számított egy hónapon belül tájékoztatni kell az érintettet. Ha nem történnek intézkedések az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatni kell az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.A rendelet 13. és 14. cikk szerinti információkat és a 15–22. és 34. cikk szerinti tájékoztatást és intézkedést díjmentesen kell biztosítani.
    Szokásostól eltérő esetek: Ha az érintett kérelme egyértelműen megalapozatlan vagy – különösen ismétlődő jellege miatt – túlzó, akkor figyelemmel a kért információ vagy tájékoztatás nyújtásával vagy a kért intézkedés meghozatalával járó adminisztratív költségekre az alábbi lehetőségek alkalmazhatók:
    - észszerű összegű díj felszámítható;
    - a kérelem alapján történő intézkedés megtagadható, amennyiben annak oka bizonyítható.

    Az érintett részére a rendelet 13. és 14. cikkei alapján nyújtandó információkat szabványosított ikonokkal is ki lehet egészíteni annak érdekében, hogy a tervezett adatkezelésről az érintett jól látható, könnyen érthető és jól olvasható formában kapjon általános tájékoztatást. Az elektronikusan megjelenített ikonoknak géppel olvashatónak kell lenniük.
  • Az érintett hozzáférési joga: Az érintett minden adatkezelései jogalap vonatkozásában jogosult arra, hogy gazdálkodó szervezetünktől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és a következő információkhoz hozzáférést kapjon:
    - az adatkezelés céljai;
    - az érintett személyes adatok kategóriái;
    - azon címzettek vagy címzettek kategóriái, akikkel, illetve amelyekkel a személyes adatokat közölték vagy közölni fogják, ideértve különösen a harmadik országbeli címzetteket, illetve a nemzetközi szervezeteket;
    - a személyes adatok tárolásának tervezett időtartama, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjai;
    - információk az érintett azon jogáról, hogy kérelmezheti tőlünk a rá vonatkozó személyes adatok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen;
    - a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;
    - ha az adatok nem az érintettől kerültek gyűjtésre, a forrásukra vonatkozó minden elérhető információ;
    - az automatizált döntéshozatal ténye, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikára és arra vonatkozóan érthető információk, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel bír, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel jár.
    Ha személyes adatoknak harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítására kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozóan a megfelelő garanciákról.
    Az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére kell bocsátani. Az érintett által kért további másolatokért az adminisztratív költségeken alapuló díjat számítunk fel. Ha az érintett elektronikus úton nyújtotta be a kérelmet, az információkat széles körben használt elektronikus formátumban kell rendelkezésre bocsátani, kivéve, ha az érintett másként kéri.
    Az elektronikus formában rendelkezésre bocsátandó információk fájl típusa: PDF formátum.
    A másolat kiadása nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságát.
  • A helyesbítéshez való jog: Az érintett minden adatkezelési jogalap tekintetében jogosult arra, hogy kérésére indokolatlan késedelem nélkül helyesbítsük a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését.
  • A törléshez (elfeledtetéshez) való jog: Az érintett jogosult arra, hogy kérésére indokolatlan késedelem nélkül töröljük a rá vonatkozó személyes adatokat, mi pedig kötelesek vagyunk arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül töröljük, ha az alábbi indokok valamelyike fennáll:
    - a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtöttük vagy más módon kezeltük;
    - az érintett ( hozzájárulásos adatkezelés esetén ) visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja
    - az érintett a 21. cikk (1) bekezdése alapján tiltakozik az adatkezelése ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre, vagy az érintett a 21. cikk (2) bekezdése alapján tiltakozik az adatkezelés ellen;
    - a személyes adatokat jogellenesen kezeltük;
    - a személyes adatokat a gazdálkodó szervezetünkre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;
    - a személyes adatok gyűjtésére a 8. cikk (1) bekezdésében említett, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

    Amennyiben a személyes adat nyilvánosságra hozatala megtörtént és törlési igény merül fel ezzel kapcsolatban akkor, - az elérhető technológia és a megvalósítás költségeinek figyelembevételével - kötelező megtenni az ésszerűen elvárható lépéseket, ideértve technikai intézkedéseket – annak érdekében, hogy az érintett adatkezelők tudomást szerezzenek arról, hogy az érintett kérelmezte a szóban forgó személyes adatokra mutató linkek vagy e személyes adatok másolatának, illetve másodpéldányának törlését.

    Amennyiben a vállalkozáshoz törlési kérelem érkezik, elsőként vizsgálandó, hogy a kérelem ténylegesen a jogosulttól származik-e. Ennek érdekében kérhet pl. a szerződés azonosítására szolgáló adatot, az érintettről nyilvántartott személyazonosító adatok megadását. Ebben a körben azonban nem kérhet olyan további adatot, amelyet az érintettről nem tart nyilván.

    A törlési kérelem nem teljesíthető, amennyiben az adatkezelés szükséges
    - a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;
    - a személyes adatok kezelését előíró, az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;
    - népegészségügy területét érintő közérdek alapján
    - közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben a törlési jog gyakorlása valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést; vagy
    - jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

    Amennyiben a vállalkozásnak eleget kell tennie a törlési kérelemnek, úgy köteles mindent megtenni annak érdekében, hogy a személyes adat valamennyi adatbázisból törlésre kerüljön.

    A törlésről jegyzőkönyvet kell felvenni annak érdekében, hogy a törlés igazolható legyen. A jegyzőkönyvet az a személy, avagy személyek írják alá, akiknek erre jelen Szabályzat, illetve a munkaköri leírásuk alapján jogosultságuk van.

    A jegyzőkönyv az érintett nevét, a törölt személyes adat típusát, valamint a törlés időpontját tartalmazza.

    A vállalkozás tájékoztatja a törlési kötelezettségről mindazokat, akik számára a személyes adat továbbításra került.
  • Az adatkezelés korlátozásához való jog: Az érintett valamennyi adatkezelési jogalap tekintetében jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:
    - az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;
    - az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és ehelyett kéri azok felhasználásának korlátozását
    - már nincs szükségünk a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy
    - az érintett a rendelet 21. cikk (1) bekezdése szerint tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy gazdálkodó szervezetünk jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

    Ha az adatkezelés az előzőek alapján korlátozás alá esik, az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

    A vállalkozás tájékoztatja a korlátozási kötelezettségről mindazokat, akik számára a személyes adat továbbításra került.

    Az érintettet, akinek a kérésére korlátoztuk az adatkezelést, az adatkezelés korlátozásának feloldásáról előzetesen tájékoztatni kell.
  • Az adathordozhatósághoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha:
    - az adatkezelés hozzájáruláson, vagy szerződésen alapul; és
    - az adatkezelés automatizált módon történik

    Az adatok hordozhatóságához való jog előzőek szerinti gyakorlása során az érintett jogosult arra, hogy – ha ez technikailag megvalósítható – kérje a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását.
    E jog gyakorlása nem sértheti a törléshez kapcsolódó jogosultságok szabályait. Az említett jog nem alkalmazandó abban az esetben, ha az adatkezelés közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítványai gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges.
    Az adathordozhatósághoz való jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.
  • A tiltakozáshoz való jog és automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben
    A tiltakozáshoz való jog: Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdekű, illetve közhatalmi jogosítványon, vagy jogos érdeken alapuló kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

    Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik.

    Ha az érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

    Az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások igénybevételéhez kapcsolódóan és a 2002/58/EK irányelvtől eltérve az érintett a tiltakozáshoz való jogot műszaki előírásokon alapuló automatizált eszközökkel is gyakorolhatja.

    Ha a személyes adatok kezelésére tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozhasson a rá vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség.

    Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást: Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené. Az itt leírt szabály nem alkalmazandó abban az esetben, ha a döntés:
    - a köztünk és az érintett adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;
    - meghozatalát a gazdálkodó szervezetünkre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az érintett jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy
    - az érintett kifejezett hozzájárulásán alapul.

Ha a fent említett jogok gyakorlásával-, illetve személyes adatainak felhasználásával kapcsolatban kérdései, panaszai volnának, felveheti a kapcsolatot a STIHL adatvédelmi felelősével.

Adatvédelmi felelős:
Szabó Kata
E-mail: adatvedelem@stihl.hu
Andreas Stihl Kereskedelmi Kft.
H-2051 Biatorbágy-Budapark, Paul Hartmann u. 4.

Önnek ahhoz is joga van, hogy panaszával megkeresse a felügyelő hatóságot.

Felügyelő Hatóság:
Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság
Székhely: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c.
Levelezési cím: 1530 Budapest, Pf.: 5.
Telefon: +36 (1) 391-1400, Fax: +36 (1) 391-1410
E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu, Honlap: https://www.naih.hu

Joga van továbbá ahhoz, hogy bírósághoz forduljon. Adatvédelmi ügyekben az Ön lakhelye (vagy tartózkodási helye) szerint illetékes Törvényszék jár el.

Az adatvédelmi szabályzat dátuma: 2018. május 22.

 

Jogi nyilatkozat

A STIHL oldalak látogatásával és használatával Ön elfogadja a jogi nyilatkozatban meghatározott feltételeket.

Jogvédelem
Az oldal teljes tartalma, beleértve a képek, szövegek, grafikák és hanganyagok, valamint az oldal általános megjelenése országos és nemzetközi szerzői jogvédelem alatt állnak. A védett tartalmak használatára kizárólag az ANDREAS STIHL AG & Co. KG jogosult, ha másképp nem rendelkezik. A védett tartalmak másolása és továbbadása részben vagy egészben, csak az ANDREAS STIHL AG & Co. KG írásbeli engedélyével történhet. Szigorúan tilos az internetes megjelenésekből képek és egyéb anyagok saját célra való felhasználása.

Márkák
A STIHL betűtípus és a STIHL logo az ANDREAS STIHL AG & Co. KG. által bejegyzett, hatóságnál regisztrált védjegyek egyike. A VIKING betűtípus és a VIKING logo a VIKING GmbH. által bejegyzett, hatóságnál regisztrált védjegyek egyike. Az ANDREAS STIHL AG & Co. KG. csakúgy mint a VIKING GmbH még több más bejegyzett védjeggyel, márkanévvel és több más, védjegyként használt megjelöléssel is rendelkezik. Az említett márkanevek használata csak az ANDREAS STIHL AG & Co. KG., illetve a VIKING GmbH előzetes írásbeli hozzájárulásával engedélyezett..

Felelősség elhárítása
Internet oldalaink tartalma folyamatosan változik az ANDREAS STIHL AG & Co. KG az internet oldalait a legnagyobb gondossággal készíti el. ANDREAS STIHL AG & Co. KG nem felelős semmilyen következményként elszenvedett, közvetlen, véletlen, közvetett vagy speciális kárért, amely az oldal használatából, hibás voltából vagy aktualitásának hiányából erednek. Kivéve, ha ez a szándékosan vagy az ANDREAS STIHL AG & Co. KG durva gondatlanságából ered.

Az ANDREAS STIHL AG & Co. KG nem vállal felelősséget vagy garanciát azon internet oldalak tartalmáért, melyekre közvetlenül vagy közvetve a weboldalunk hivatkozik. A látogató saját felelősségre használja a hivatkozott weboldalakat és elfogadja az érintett weboldalak érvényes felhasználási feltételeit.

Az oldalon cookie-kat használunk

A cookie-k a weboldal hatékonyabb működését tdzik lehetővé. Beállításai változatlanul hagyásával Ön beleegyezik a cookie-k használatába. A cookie-k használítával kapcsolatos további információk itt olvashatók.

OK