A világ legjobbjai magyarországon

A világ legkeményebb favágó versenye

A május 17-i, budapesti STIHL TIMBERSPORTS® Series évindító versenyén felzúgnak a motorfűrészek, lecsapnak a fejszék: a Champions Trophy történetének második versenye a Budai Várban, az Oroszlános udvarban kerül megrendezésre, melyen kiderül, hogy a nyolc legjobb versenyző közül ki a világ legjobb sportfavágója!

Aki veszít, kiesik
A Champions Trophy-n a STIHL TIMBERSPORTS® hat versenyszámából összesen négyben mérhetik össze tudásukat a versenyzők; a versenyszámok egymás után, megszakítás nélkül következnek, az egyes számok legjobb ideje akár egy perc körüli is lehet. Az első szám, a Stock Saw motorfűrészes szám után a fejszével végzett Underhand Chop versenyszám, majd a közel két méter hosszúságú, egy emberes fűrésszel végzett Single Buck következik. A sort a Standing Block Chop zárja, amely a fa fejszével történő kivágását szimulálja. A versenyzőknek mindent bele kell adniuk, az eredményről sokszor csupán századmásodpercek döntenek! A versenyszámok gyors egymásutánja magasfokú kitartást, precizitást és taktikát követel a sportolóktól, akik akár a teljesítőképességük határát is elérhetik.

A negyeddöntőkben, elődöntőkben, valamint a kis és nagy döntőkben a versenyzők egymás ellen versenyeznek, aki az egymás elleni küzdelemben alulmarad, az kiesik a versenyből. A feszültség így végig garantált. A verseny összideje kb. másfél óra. Az első Champions Trophy, amely 2011 márciusában a tiroli síterepen, St. Johannban került megrendezésre, izgalmas versenyt nyújtott a lelkes szurkolók számára.

A világ legjobb sportfavágói
A május 17-i verseny résztvevői a 2013-as világbajnokságon elért eredmények alapján: Brad DeLosa (világbajnok, Ausztrália), Matthew Cogar (USA), Martin Komárek (Csehország), Jason Wynyard (Új-Zéland), Mitch Hewitt (Kanada), Daniel Vicente (Spanyolország), Krystian Kaczmarek (Lengyelország), és Juhász István (Magyarország). Juhász István már nagyon várja a budapesti versenyt: "A Champions Trophy a világ legkeményebb sportfavágó versenye! Hihetetlen nehéz lesz a világ legjobb sportolói ellen küzdeni. De a hazai közönség előtt természetesen mindent bele fogok adni!"

STIHL Timbersports Champions Trophy 2014

Timbersports online

Timbersports letöltések