Kiváló magyar eredmények a lillehammeri STS Világbajnokságon

STIHL Timbersports Világbajnokság 2012

2012. szeptember 6-8. között Norvégiában került megrendezésre a STIHL Timbersports Series Világbajnokság. Magyarországot a STIHL Timbersports Magyar Válogatottja, Juhász István, Rittlinger Róbert, Strubel József és Gyapjas Norbert képviselték.
Csapatban a magyarok 1 perc 35 másodperces idejükkel eddigi legjobb időeredményüket érték el annak ellenére, hogy az idei évtől kezdve a kézi tolófűrész (single buck saw) versenyszabályzata szigorításra került: a tavalyi 40 cm-es rönkök helyett idén 46 cm-es tuskókat kellett átvágni a versenyzőknek. Az erős mezőnyben ez a kiváló eredmény sajnos nem volt elegendő a főtáblára jutáshoz. Az aranyérmet Új-Zéland szerezte meg USA és Ausztrália csapata előtt.
A világbajnokság egyéni versenyében a magyar csapat kiválósága, Juhász István, megdöntve eddigi legjobb saját eredményeit, 23 versenyző közül jutott be a legjobb tizenkettőbe, végül a 11. helyen zárta a versenyt. A győztes idén ismét az új-zélandi Jason Wynyard lett.
Az egyes versenyszámok részeredményei és további információk a Magyar STIHL Timbersports Csapat hivatalos oldalán, a www.facebook.com/STSHUNGARY oldalon találhatók.