Rendelet új emissziós határértékeket meg hordozható gépek és készülékek belsőégésű (benzin- és dízel-) motorjaira vonatkozóan.

A 2016 szeptemberében hatályba lépett 2016/1628 EURO V EU-rendelet új kibocsátási határértékeket ír elő a nem közúti mozgó gépek és berendezések belső égésű motorjai (benzin- és dízelmotorok) számára. Ezek az új kibocsátási határértékek 2019. január 1-től valamennyi STIHL termékre érvényesek.

Arról, hogy az adott STIHL termék teljesíti-e az EURO V szerinti új kibocsátási határértékeket, a terméken található típusjóváhagyási szám „2016/1628" jelű része ad felvilágosítást. Emellett a termékhez tartozó Műszaki adatok „Termékek" kategóriája az adott termékre vonatkozó, EURO V szerinti CO₂ mérési értéket tartalmaz.

Ez a CO₂ mérési érték a motortípust, ill. motorcsaládot reprezentáló (törzs)motor laboratóriumi körülmények melletti, szabályozott vizsgálati ciklusban végzett tesztelésének eredménye, és nem jelent kifejezett vagy implicit garanciát egy bizonyos motor teljesítményét tekintve.