Az új mindentudók: MS 271 és MS 291

Az új mindentudók: MS 271 és MS 291

Igazi mindentudó gépek a mezőgazdaságban, a tájkertészetben és az építőiparban dolgozók számára. Legyen szó akár tűzifa darabolásáról, a faállomány gondozásáról, favágásról vagy építőipari faanyagok méretre vágásáról – a hosszú élettartamú STIHL MS 271 és STIHL MS 291 motorfűrész a teljesítmény és a kényelem ideális kombinációját képezi.

A gépek a felszereltséget illető számtalan praktikus részletükkel kifejezetten a mezőgazdaság, a gyümölcstermesztés, a közparkok és a magánkertek, valamint az építkezések terén válnak kényelmes és megbízható kísérőtárssá.

Eros, tiszta és takarékos

 • 2-MIX légöblítéses motor
  A STIHL MS 271 (2,6 kW) és a STIHL MS 291 (2,8 kW) nagy vágásteljesítménnyel és kiemelkedő motoros erővel rendelkezik, emellett pedig a működés során akár 20%* üzemanyag-megtakarítás is elérhető. Mindezt az innovatív STIHL 2-MIX motor teszi lehetővé. A 2-MIX technikával működő kétütemű motor a négycsatornás hengert a légöblítéses technikával kombinálja. Ezáltal a füstgáz-kibocsátás is akár 50%-kal* csökkenthető. Kiváló választás az előre gondolkodók számára, mivel a motor már most teljesíti a 2012-től érvényes EU II füstgáz-kibocsátási előírásokat.

  * 2-MIX technológia nélküli, hagyományos STIHL kétütemu motorokhoz képest

Könnyu karbantartás és tisztítás

 • Hosszú élettartamú légszurorendszer eloleválasztással
  Hosszabb élettartamú szűrő és hosszabb karbantartási időközök nagy igénybevételt jelentő munkák esetén is: az új, előleválasztással működő, hosszú élettartamú légszűrőrendszerrel mindez magától értetődő. A motorfűrész így a korábbi modellekhez képest kétszer olyan hosszú ideig használható a szűrő tisztítása nélkül.
 • Minden egy fedél alatt:
  Karbantartási és tisztítási munkák esetén mindössze néhány mozdulat szükséges. Egyszerűen meg kell lazítani a csavarokat, le kell venni a burkolatot, és máris elvégezhető egyszerre akár három karbantartási munka: a légszűrő karbantartása, a gyújtógyertya ellenőrzése, valamint a hengerbordák tisztítása.

Alacsony rezgésszintu és erokímélo

 • Professzionális antivibrációs rendszer
  Erőkímélés az alacsonyabb rezgésszint révén: a STIHL MS 271 és a MS 291 motorfűrész érezhetően nyugodtabb járású, ami a precízen a gépre szabott antivibrációs rendszernek köszönhető. A rendszer a motor és fogantyúk között elhelyezett, Cellasto anyagú antivibrációs elemekből tevődik össze. Ezek a rezgéselnyelő zónák mérséklik a motor és a fűrészlánc által keltett rezgéseket. Ennek köszönhetően a motorfűrészek jobban irányíthatók, aminek eredménye az erőkímélő és hosszabb munkavégzés.
 • Alacsony rezgésszintu furészlánc
  STIHL .325" Rapid Micro Comfort 3 (RMC3) A professzionális antivibrációs rendszer mellett az alacsony rezgésszintű fűrészlánc is tompítja az ütések energiájának átvitelét a vezetőlemezre. Ezáltal jelentősen mérséklődik a felhasználóra átvitt rezgések mértéke, ami erőkímélő munkavégzést tesz lehetővé. Ezenfelül a fűrészláncot puha vágás, alacsony rezgésszint, valamint kiváló vágási és szúrási teljesítmény jellemzi.