Történelem

90-as évek
Vállalat történet Év Terméktörténet

Kereslet a motorfűrészek iránt

Európa szerte segítenek a STIHL motorfűrészek a Lothar hurrikán utáni károk felszámolásában.

2000

MS 460 mentőfűrész

A STIHL első mentőfűrésze az MS 460-as a mentőszolgálatok igényeinek megfelelően lett kialakítva (tűzoltóság, műszaki mentők és a katasztrófavédelem)
Több ...

Hans Peter Stihl tiszteletbeli elnök lesz

Hans Peter Stihl februárban leadja a DIHT és IHK elnöki tisztségeit, és ezzel egyidőben mindkét szervezet tiszteletbeli elnöki címét megkapja.

A STIHL cég 75 éves

A STIHL cég a 75. jubileumát ünnepli június 22-én ünnepélyes keretek között a Fellbach-i sváb csarnokban. Az ünnepi beszédet Dr. Werner Müller, tartományi gazdasági és technológiai miniszter tartja.

Nagy születésnapi ünnep

A STIHL cég a 75. jubileumát ünnepli és szervez az alkalmazottainak egy szabadtéri ünnepséget a Wiblingeni 1. üzem körüli területen.

2001

A hobbimotorfűrészeknél is megjelenik a katalizátoros technika

A STIHL már a hobbikategóriás motorfűrészeit és különféle motoros eszközeit is károsanyag csökkentő katalizátoros technikával kínálja.

Hans Peter Stihlt kitüntetik

Hans Peter Stihl a 70. születésnapja alkalmából megkapja a Baden-Württembergi miniszterelnöktől, Erwin Teufeltől a Német Szövetségi Köztársaság nagy csillagos érdemkeresztjét.

A családtagok visszavonulása

A családtagok visszavonulnak az operatív cégvezetésből és egy, a családtól független cégvezetést állítanak a vállalat élére. Hans Peter Stihl lesz az elnöke a STIHL HOLDING AG & Co. Bt-nek, illetve a STIHL Rt. felügyelőbizottsága elnökének is megválasztják.

A STIHL tovább bővül

Július 18-án megkezdték a Waiblingen-Neustadt-i új fejlesztési részleg (2. üzem) kivitelezési munkáit. A STIHL cég történetében ez volt a legnagyobb szabású beruházás a 40 millió Euró költségvetésével.

Szingapúr tiszteletbeli konzulja

Szeptember 19-én megválasztották Hans Peter Stihlt Szingapúr tiszteletbeli konzoljának. Waiblingenben nyílt meg a tiszteletbeli konzulátus, amely Baden-Württemberg, Hessen, Rheinland-Pfalz és Saarland tartományok ügyeivel foglalkozik.

2002

4-Mix motor

A forradalmi keverékkenésű négyütemű motor egyesíti a két- és négyütemű motorok előnyeit: kevesebb égéstermék, kisebb súly, magas forgatónyomaték.

Az új fejlesztési központ átadó ünnepsége

Március 18-án megtartják a Waiblingen-Neustadt-i új fejlesztési központ átadó ünnepségét.

Kitüntetés Hans Peter Stihlnek

Május 9.-én a stuttgarti új kastélyban kitüntetik Hans Peter Stihlt a Hanns Martin Schleyer díjjal.

Bajnokok kupája Waiblingenben

Október 11-én került először megszevezésre a STIHL#174; Timbersports#174; "Bajnokok kupája" rendezvény Waiblingenben a STIHL központjában. Több mint 3500 látogatót kápráztattak el a favágó sportolók.

2003

ErgoStart

Az ügyes idítássegítő rendszer jelentősen megkönnyíti a motor indítását a kompakt motorfűrészeknél és a könnyű motoros kaszáknál.

Új antivibrációs rendszer a motorfűrészekhez

Az MS 341 és MS 361 profi fűrészeknél bevezetett új antivibrációs rendszer az új különösen az erre a célra kifejlesztett, Rapid Super Comfort fűrészlánccal párosítva, extrém alacsony rázkódási értékeket tud biztosítani.

A STIHL bővíti a svájci részlegét

Április 14-én elkezdődnek a svájci Wil városában a STIHL & Co. (láncgyártás) üzemének a bővítési munkálatai. 2004 novemberében ünnepli a STIHL & Co. a fennállása a 30. éves jubileumát.

A szövetségi kancellár felavatja a fejlesztési centrumot

Június 23-án Gerhard Schröder szövetségi kancellár jelenlétében nyitják meg Waiblingen-Neustadtban az új fejlesztési központot (EWZ). Az új épületben tett séta közben a kancellárt teljesen lenyűgözte a technika. 40 millió Eurós költségvetésével ez a beruházás az eddigi legnagyobb a STIHL cég történetében.

 

A STIHL cég munkahelyeket hoz létre

Az ANDREAS STIHL Rt. & Co. Bt. Waiblingenben tartott üzemi tanácskozásán meghosszabbították 2007 december 31-ig a foglalkoztatási és telephelybiztosítási szerződéseket. Ezzel a STIHL cég munkahelyeket biztosít Németországban.

2004

Multirendszer - zseniális kombináció

A Multimotor és a hozzátartozó, egyszerűen cserélhető Multiszerszámok kombinációjával megkönnyít számos gyepápolási, talajművelési és területtisztítási feladatot.

MS 880 motorfűrész - a csúcsgép

A 6,4 kW teljesítményű csúcsmodell (teljesítmény/súly arány 1,6 kg/kW) a legmagasabb igények kielégítésére és az extrém terhelhetőség figyelembevételével lett kialakítva a keményfás környezetben végzett munkák során.
Több ...

TS 700 vágótárcsás gép - mindene megnőtt

Magas teljesítmény, gazdaságosság és környezetvédelem az újrakonstruált 5,0 kW teljesítményű kétütemű motornál, melynél a légöblítéses technológiát, a hosszú élettartamú légszűrőrendszert és a ciklonos előleválasztást is alkalmazták. Összeépíthető az FW 20-as vezetőkocsival.
Több ...

Hans Peter Stihlt kitüntetik

Hans Peter Stihlt felveszik a szimbólikus "Hall of Fame" pantheonba. 1992 óta tünteti ki a menedzser magazin ezzel a címmel azokat a válallkozókat, politikusokat és üzletembereket, akik a német gazdaságot seítették. A díjátadás a Kronberg/Taunusban levő Kronberg kastélyhotelben volt május 11-én.

Az új STIHL oktatási központ felavatása

Július 15-én a waiblingeni 6. üzemben Johannes Fuchs tartományi tanácsos és Dr. Werner Schmidt-Hieber jelenlétében hivatalosan is felavatták az új STIHL oktatási központot.

Az új kínai üzem építésénél megtörténikaz első kapavágás

Szeptember 14-én megtörtént az első kapavágás a Kínai Quingdaoban létesülő összeszerelő üzem építésénél. Dr. Bertram Kandziora vezérigazgató üdvözölt 100 vendéget, köztük Quingdao párttitkárát Du Shi Cheng urat.

2005

BR 500, BR 550 és BR 600 háton hordható fújógép - csúcsminőség

Erőteljes 4-MIX technológia, hatásos vibrációcsökkentés és további részletek a könnyebb és kényelmesebb munkavégzés érdekében. Kitüntetések: reddot tervezési díj és innovációs aranyérem az újdonságokért a demopark szakvásáron.
Több ...

Carving vezetőlemez - rendkívüli ívvezetés

Kitűnő a keskeny ívekben, kimondottan hosszú életű és visszacsapódásmentes - az optimális megoldás faápolóknak és motorfűrészes szobrászoknak.

A STIHL 80 éves

Különféle rendezvények, többek között egy szabadtéri ünnepség júliusban a STIHL cég munkatársainak a Waiblingeni 2. üzem területén, a STIHL cég 80-éves jubileuma alkalmából.

A STIHL kínai üzemének megnyitása

Szeptember 15-én Dr. Bertram Kandziora vezérigazgató és Dr. Peter Dürolf pénzügyi és személyzeti vezető jelenlétében megnyitják a Quingdaoi (Kína) STIHL üzemet.

A vállalat megkapja a tartományi üzemi esélyegyenlőségi verseny második helyét

A waiblingeni STIHL központ 2006 decemberében a 2006-os tartományi "Egyenlő esélyek Nőknek és Férfiaknak" versenyben második helyezést ér el a nagyvállaltok kategóriájában. Dr. Peter Dürolf a STIHL pénzügyi és személyzeti vezetője veszi át ünnepélyes keretek között 2006 november 14-én Ernst Pfister gazadasági minisztertől az oklevelet.

Világszerte 40 millió eladott motorfűrész

A STIHL csoport elkészíti és értékesíti 2006 decemberében a 40 milliomodik motorfűrészt. A vállalkozást 1926-ban alapította Andras Stihl Stuttgartban és mára kereken 160 országban van jelen értékesítő vállalatokon és importőrökön keresztül. Már a 70-es évektől a STIHL a leggyakrabban értékesített motorfűrész a világon.

2006

HS 81 R/T és HS 86 R/T sövénnyírók - jobban nyírva

Speciálisan hangolt meghajtás a visszavágásokhoz (R) és a nyírási munkákhoz (T), valamint a speciális késgeometria a legjobb eredményt teszi lehetővé rövid idő alatt.
Több ...

MS 280-I a világ első intelligens mororfűrésze

Intelligens motorvezérlés felel az optimális motorteljesítményért minden helyzetben, így feleslegessé válik a kézi utánállítás. Ideális sok szitulációban a mező-, az erdőgazdálkodás és az építőipar feladatainál.
Több ...

Hans Peter Stihl 75. születésnapja

Günther H. Oettinger miniszterelnök átadja Hans Peter Stihlnek a 75. születésnapja alkalmából a nagy arany Staufer medál kitüntetést április 18-án a STIHL cég Waiblingeni konferenciacentrumában. Ezzel a kitüntetéssel fejezte ki a miniszter a tiszteletét Hans Peter Stihl több éve tartó gazdasági és társadalmi elkötelezettsége iránt.

A második svájci motorfűrészlánc gyár kiviteli munkáinak kezdete

Március 30-án megkezdődnek a zöldmezős építési munkálatai egy második fűrészláncgyártó üzemnek a svájci Bronchhofenben (St. Gallen kanton). A STIHL cég a 20.000 négyzetméteres területen 160 millió SFR befektetésével egy új gyárat épített. Az első fázis üzembe helyezése 2008 közepére van tervezve, amellyel 200 új munkahely létesül.

Waiblingenben megrendezik a STIHL® Timbersports® versenysorozat európa bajnokságát

A STIHL cég Waiblingeni központjánál augusztus 25. és 26-án kerül megrendezésre a STIHL® Timbersports® versenysorozat európabajnoksága. 11.000 néző kíváncsi az izgalmas versenyre. A német Dirk Braun nyeri az egyéni európabajnoki címet, míg a csapatversenyben Svájc lesz az európai bajnok.

Németországban a STIHL új munkahelyeket hoz létre

Október 5-én egyeztette az ANDREAS STIHL Rt. & Co. Bt. vezetőségi és az üzemi tanácsa a foglalkoztatási és helyszínbiztosítási szerződéseket, melyeket 2009 december 31-ig meghosszabbítottak. Ezzel megnőtt a STIHL versenyképessége és megszületett a németországi munka- és oktatási helyek biztonságának az előfeltétele.

2007

MS 441 motorfűrész nagyobb teljesítmény, alacsonyabb fogyasztás

A környezetbarát légöblítésses 2-MIX motor megnöveli a teljesítményt miközben csökken a fogyasztás és az emisszió. Hosszabb szűrőcsereperiódus a hosszú élettartamú légszűrőrendszernek köszönhetően.
Több ...

BG-KM axiális fúvógép - erős légseprű a Kombirendszerhez

A modern sugárhajtóműves repülők hajtóműtechnikája adta az alapját az új STIHL Axiális meghajtás fejlesztésének. A megoldás biztosítja a Kombiszerszám számára (kézi fúvógép) a kimagasló teljesítményt. A szerszámcsalád tíz tagból áll.

TS 410 / TS 420 tárcsás vágógép - tökéletesen kiegyensúlyozott

A légöblítéses 2-Mix motor új szintet állít fel az alacsony súlynak, magas teljesítménynek és alacsony fogyasztásnak köszönhetően. Ugyanígy az egy éves használhatóságú hosszú élettartamú légszűrőrendszer ciklonos előleválasztással is új szintet állít fel.
Több ...

A STIHL kibővíti a vezetőség létszámát 5 főre

2008 május 1. óta a STIHL Rt. élén ötfős vezetőség áll. A döntést a társaság felügyelőbizottsága hozta 2008 április 3-án. Dr. Peter Dürolf elnökségi tag vezeti a személyzeti ügyeket, illetve a szervezeti, adatfeldolgozási és szabadalmi kérédsekkel is ő foglalkozik. A pénzügyi és kontrolling ügyekért az eddigi pénzügyi részlegvezető, Dr. Klaus Detlefsen felel.

A STIHL cég új fűrészláncgyártó üzemet épít Svájcban

Október 30-án a STIHL csoport felavatja a második fűrészláncgyártó üzemet Bronschhofenben (Svájc, St. Gallen kanton). Az új üzem egy modern gyárépület a legmodernebb technológiával. A befektetett összeg 16 millió svájci frank, a létrehozott új munkahelyek száma 200.

 

A STIHL cég megvásárolja a Zama porlasztógyártót

2008 december 31.-én a STIHL csoport megvásárolta a Zama porlasztógyártót a Zama Japan KK és Zama Co. Ltd. Hongkong cégekkel együtt. A Zama a világ egyik legnagyobb porlaszógyártója, amely motoros kéziszerszámokhoz gyárt alkatrészeket, és évek óta a STIHL cég beszállítója.

2008

MS 211 C-BE motorfűrész, az új belépő szint

2-MIX technológia légöblítéssel, ErgoStart és lánc gyorsfeszítés teszik példaértékűvé a teljesítmény, körrnyezetvédelem, munkakomfort és kezelés szempontjából.
Több ...

Hidegvizes magasnyomású tisztító RE 108 / RE 118 / RE 128 PLUS - kényelmes tisztítás

Ergonómikus tervezés, javított kezelés és kiterjedt szériafelszerelések teszik lehetővé a problémamentes ház, udvar, jármű és egyéb hobbieszközök tisztítását.

BG/SH 56-D és BG/SH 86-D fúvógép és mulcsozó lombszívó - nagy teljesítmény minden helyzetben

A légöblítéses 2-Mix motor nem csak a gyors és egyszerű tisztításért felel a fúvó és mulcsozó lombszívóknál, hanem kimondottan gazdaságos és környezetbarát is.
Több információ a fúvógépekről ...
Több információ a mulcsozó lombszívókról ...

BGE/SHE 71 és BGE/SHE 81 elektromos fúvógép és mulcsozó lombszívó - halk de erős

Ideális alternatívát jelentenek a házkörüli használatra a csöndes elektromos motorral szerelt gépek. Az 1100 és 1400 Wattos motorok biztosítják a tiszta eredményt.
Több információ a fúvógépekről ...

Az oldal tetejére

90-as évek
2000 óta - Számok és tények

2014-es forgalma

STIHL csoport
STIHL anyacég

 

2.979,8 millió EUR
   995,3 millió EUR

Alkalmazottainak a száma 2014-ben

STIHL csoport
STIHL anyacég

 

14.297
 4.222

Új alapítások

Ukrajna (2002)
Kína,Qingdao (2005)
Bulgária (2005)

 

India (2006)
Oroszország (2009)

 

Szerbia és Montenegró (2013)
Colombia (2013)

Az oldal tetejére